dilluns, 10 de desembre del 2007

Ens n'anem d'Agulles! l'Agulla de l'Esquelet i la Bola de la Partió. 2 de Desembre 2007.

Aquest diumenge havíem quedat amb el Toni per fer una matinal, jo havia de ser a dinar a casa, teníem trobada familiar amb els sogres...quedo que el passaré a buscar i ell es cuida de triar on anem. Anem prou d'hora ja que així ens dóna temps d'anar a fer una mossegada al bar del Bruc, sembla que anirem a Agulles, però encara es manté l'incognita...quan anem cap al Vicenç Barbé m'explica que farem la Torras-Homet a l'agulla de l'Esquelet i si ens queda temps farem cap a la Bola de la partió a fer una via d'en Guillem Àrias!
Olé!! així que estrenarem el
  • reequipament
  • que el Toni i el Josep vàren fer a l'agulla de l'Esquelet.
    La via discorre per una marcada escletxa i va ser oberta per en
  • JM Torras i Homet
  • en solitari el 18-05-1952. La via es fa en empotrament i té tan sols dues assegurances per llarg, mantenint així l'exposició.



    Elegant xemeneïa per la que transcorre la via



    El primer llarg segueix una rampa de tercer facilment protegible gràcies als arbres de la canal. On s'ajunta amb la xemeneïa es fa la primera reunió. Ara és el torn del Toni, l'empotrament és espectacular i als passos fins hi ha una assegurança, però també molt aire, ja se sap que a les xemeneïes no es cau!

    A la reunió assegurant el Toni (Foto Toni)

    Al fons de la xemeneÏa hi ha uns blocs empotrats que segurament van servir d'assegurança les primeres ascensions; a mig llarg hi ha una repisa on s'hi fèia reunió, la continuació és espectacular amb un ramonage molt obert i vertical al començament.

    Pujant cap a la reunió intermitja, i instal.lant-s'hi.

    El Toni no s'atura i continua fins dalt, abans de sortir de la xemeneïa hi ha un mur vertical i una mica descompost, per sort és curt, no portàvem res per protegir-lo però en algun forat si pot encabir un Alien. A l'arribar a la reunió, una sabina, es passa un tram de terra on la corda no pararà d'escopir pedres cap avall!

    L'elegant xemeneia de l'Esquelet amb la Miranda de les Bohigues de fons.
    Per baixar cal seguir en direcció contraria a la que hem pujat en tendencia a la dreta, desgrimpem un tros i veurem a l'esquerra un cable amb una anella i un parabolt amb anella (que hi va afegir el Toni).


    BOLA DE LA PARTIÓ VIA NORMAL

    Recuperades les motxilles ens enfilem al coll entre la Bitlla i la Bola de la Partió per a fer la Normal, la primera intenció era fer-ne una que comença més avall, la de les xapes grogues (G.Arias) però no puc arribar tard avui. El primer llarg és un quart per disfrutar! les assegurances allunyen, però la roca és molt bona i es fa molt bé.

    El perfil de la normal amb la Bola cimera.

    La reunió sota la bola és còmoda i molt ben equipada, parabolts amb cadena i anelles per ralelar. Puja el Toni que s'haurà de fer l'artifo. Quan ja ha penjat l'estrep de la primera assegurança! m'adono que he deixat els estreps a la motxilla...!?
    collons, em volia fondre...sort que el Toni hi treu importància, au baixa a buscar-los que et despenjo Vaig tornar a grimpar el llarg millor que les cabres montserratines i en un moment torno a estar assegurant el Toni, buffff.


    Perspectiva de la primera tirada, amb l'ombra de la Bitlla de fons

    L'artificial és molt ben equipat amb uns parabolts ben lluents, però no gaire junts amb el que cal guanyar-s'ho.



    Treballant l'artificial de la Bola! la sortida espectacular.


    L'acabament de l'artificial es pot forçar en lliure, però amb els braços petats costa decidir-se, el Toni ho intentarà i jo també, però no ens hem sortim, malgrat tot no cal ja que s'arriba bé d'una xapa a l'altra. La reunió és ben penjada a la punta de la bola i permet en un sol rapel arribar a la base del coll.


    En un sol ràpel s'arriba al coll. Espectacular el tros de la bola.

    Un bon contrallum des del coll amb la bola encara al sol! Foto Toni.


    Baixem per la canal oposada a la que hem pujat, la fullaraca i la llum que es filtra entre les branques dónen una claror especial, màgica.



  • Ens afanyem a plegar, m'esperen, però encara ens entretindrem mirant les cordades veïnes, quina casualitat que una d'elles eren la
  • Lux
  • i el
  • Pere
  • que fèien la via Dani a la Miranda de les Bohigues. Molts records a tots dos! per cert, vaig arribar a l'hora, em vaig perdre l'aperitiu tan sols.
  • 6 comentaris:

    Llorenç ha dit...

    bona feina Jaume!
    Dues vies en una jornada!

    Ep! la bola de la partió impresionant! en tinc molts bons records en un dia que la boira entrava i sortia...preciós!!! i el rapel volat crec que tinc la mateixa foto!!!!je je je!
    Felicitats!

    Miquel Sabadell ha dit...

    Mira que és guapa la regió d'Agulles... Últimament hi vaig bastant i no em canso mai de mirar i estimar aquestes agulles, dons la Bola de la Partió i l'Esquelet son un objectiu molt proper per fer en solitari, m'agradat molt llegir el post i merci per la info!

    Anònim ha dit...

    Que guapes ambdues vies!

    Gatsaule ha dit...

    Dues vies ben xules !

    Mentre et llegia anava pensant que si escalessis com Déu mana, amb motxilla, no tindries aquests problemes, he, he,...

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Quina raó que tens Gatsaule! no m'havia passat mai, sort que era una via curteta, que si nó...i és que això de carretejar la motxilla fa mandra, es nota que en això de l'escalada vaig començar en el mon de l'esportiva oi?
    Kutrescalador, el mèrit és del Toni que havia planificat una matinal intensa.
    Miquel, gràcies a tú pels teus posts que em cau la bava veïent a les vies que et poses.
    Vi, doncs sí que són guapes sí, les recomano, l'artifo de la bola és assequible, jo sóc un sabatot en això de l'artifo!

    lux ha dit...

    Jaume!!
    pel que dius em sembla que si que hi puc anar de cap.... Kina iluuu ;-)))

    feieu molt goig alla dalt i les fotos molt espectaculars!
    la via aquesta que volieu fer es la Nuria?
    es veu foooorça interessant a la resenya que he vist,
    que tal esta l'equipament?

    Felicitats per l'activitat!! un mati ben aprofitat!!