divendres, 18 de maig del 2007

Curs d'escalada en roca nivell I i II



Aquest mes de maig com ja fa uns quants anys estic ocupat amb el curs d'iniciació a l'escalada en roca; arran del canvi de normativa legal per l'accident de la riera de Merlés, les entitats excursionistes s'han vist amb la obligació legal de tenir monitors titulats per a impartir docència. Uns quans voluntaris de la nostra entitat ens vàrem apuntar als cursos de "Monitor iniciador" que organitza l'ECAM i així vàrem poder constituir el que s'anomena Escola Reconeguda de Muntanya.
Ja portem tres anys amb els cursos i cal dir que tot i que és força dur, també és molt interessant el fet de poder ensenyar a gent que comença. El més dur és que deixes pràcticament d'escalar durant aquest temps, ja que els que han d'escalar són els cursetistes, i només els obrim les víes per després controlar com assimilen les ensenyances, hores penjat d'una reunió controlant les maniobres de despenjar-se correctament, animant els que van pujant, aconsellant-los en els moments de dubte...


l'Aula de formació amb els dotze cursetistes atents a les explicacions













La primera sortida és a "La Facu"
Practicant el nus de vuit
Fent una via a La Facu, un bon Vè








Fent de "primera"

2 comentaris:

ivanG ha dit...

Ei Jaume!
m'Estic mirant aixó de monitor iniciador, a veure si surten les convocatories!
Encara que no soc un bon escalador penso que per ensenyar maniobres i seguretat no has d'obrir 6a's (encara que vindría bastant be)

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Ivang, tens molta raó, per ensenyar no cal que facis grau sinó que tinguis paciència i ganes de fer-ho; és una tasca molt agraïda sobretot quan veus els cursetistes com progressen i van consolidant com fer les coses de manera segura, pas a pas, sempre els hi dic, que el grau és el de menys, que del grup en sortirà qui s'anirà a fer vies de dificultat i qui disfrutarà amb vies llargues, el que és important és que t'agardi el que fas.
De convocatòria de curs de Monitor iniciador n'hi ha hagut una ara fa poc, un dels companys està fent el curs i ara s'examinen, a la pàgina de la FEEC sol haber-hi informació, però els ha costat molt als de l'ECAM convocar aquest darrer curs, cada cop posen més pegues...