dissabte, 26 de maig del 2007

Curs d'escalada en roca 3era i 4rta sortides

Aquest cap de setmana toca consolidar conceptes, dissabte anirem a la zona de les Magdalenes: la Miranda i la Magdalena inferior, i diumenge tornarem a Montserrat, volíem repetir lloc, ja que la pluja de mitja tarda ens va deixar a mitjes...però el Diumenge s'aixeca amb una boira espessa que no deixa veure les parets amb el que preferim anar a Montserrat Sud on les aproximacions seràn més curtes en cas que haguem de fugir de la pluja.
El Ferràn a la teòrica de "Tècniques de progressió i Seguretat".

Pujar a la Miranda de les Magdalenes és ja una bona excursió, després de dues aproximacions "esportives": curtes i còmodes, avui toca caminar de valent; per no castigar massa les cames anem per Sant Miquel fins a Sant Joan i d'allà cap a les escales de Jacob, baixar, ja baixarem pel camí dels Francesos i les seves escales.





El Manel fa una breu explicació de les agulles del voltant: la Prenyada, la Trompa de l'Elefant, La Mòmia i Momieta...


Ens dividim els monitors: anem a la Miranda dreta i esquerra i a la Sud de la Magdalena inferior. Fa fresca i el dia es va tapant, ens enganxa la pluja tot escalant, al Blai el sorprèn acabant la seva via, va de primer i s'en surt molt bé.
La paret ha quedat ben molla, amb el que parem a dinar. Ha deixat de ploure i hi ha ganes de tornar-hi, però la roca és ben molla, aprofitem per fer exercicis de muntar reunions a peu de paret fins que un ruixat ara ja ben fort ens fa fora, per la canaleta de les ninfes baixen cascades d'aigua! Busquem aixopluc a l'antic "hotel" de Sant Joan.
La zona de Sant Benet amb les parets ben xopes després del ruixat

Diumenge tenim ganes de tornar a les Magdalenes, però com ja he comentat abans, el temps no ho recomanava, amb el que anem cap a Collbató on ens dividirem: jo vaig cap a la Pastereta, el Manel al Frare de Baix, el Ferràn al Jardinet i l'Eduard a la Vinya Nova. Avui fem cordades, treballant sobretot el fet de muntar reunió i assegurar al company, baixant amb ràpel els llargs. El dia s'aixeca i comença a fer sol...A la Pastereta trobem una cordada "veterana", els dic a la Clara i al Bernat si conèixen la persona que ha baixat rapelant, ni idea! doncs és en Jordi Pons, una llegenda viva de l'Alpinisme.
A mitja tarda havíem quedat tots a Collbató, però l'Eduard em truca que ells es quedaràn una estona més...aviso al Manel i decideixo anar a trobar el Ferràn al Jardinet on acabarem d'arrodonir el dia; el Manel al cap d'una estona també s'ens ajunta, anant però cap als Graus.


El Bernat començant una via i l'Anna a la del costat, al Jardinet.




l'Òscar fent un Vè+ als Graus



La Clara assegurant el Bernat al Jardinet

Tot baixant de la Pastereta em críden, ei Jaume! és la Gemma i el Pol que són fent esportiva al sector dret, ens han fet algunes fotos i ens les passen, moltes gràcies companys!
El Frare de Baix al Serrat d'en Muntaner, amb les cordades del Manel. Foto Gemma i Pol.