dimecres, 18 de juliol del 2012

Travessa de l'Olla de Núria. Ripollès. Pirineu Oriental.

El Puigmal, de festa per la cursa!
Aquest diumenge 15 de juliol se celebrava la sisena edició de l'Olla de Núria, i tanmateix era el dia que havíem triat per fer-la també amb la familia; aquesta travessa ens agrada molt i l'acostumem a fer per entrenar la Matagalls a principis de setembre, però enguany ens hem adelantat.
Fa tan vent que ens arrecerem sota el cim.
La cursa surt del Santuari de Núria a les 9 del matí, nosaltres preferim pujar fins al coll de Fontalba amb cotxe. Volíem començar a les set del matí però finalemnt no és fins 2/4 de 8 que no ho fem, el sol ja és ben alt a diferència del setembre. Faq molt de vent, molt emprenyador al ressalt final i no sé si és el fred o el vent però arribem al Puigmal en menys d'una hora i mitja. S'ens han glaçat le smans i els braços...al cim ni ens aturem reagrupant la colla en un recer sota el pic.
Anem cap al Pic del Segre, el vent i el fred es fa sentir.
Anem trobant la gent de Vic que preparen l'imminent arribada dels corredors, deixem enrrera el Pic del Segre i comentem que segur que ens atraparan abans del coll de Finestrelles, ja veïem per la coma de l'embut una filera de gent.
Marc Pinsach, el que va guanyar la cursa ens atrapa abans del coll de Finestrelles
Efectivament, força abans del coll arriba el primer, és el Marc Pinsach i ens aturem a animar-lo, veïem amb sorpresa que el segon ni es veu! a més d'un minut passa l'Agustí Roc i una mica més tard el Jéssed Hernàndez...després ningú!! tardaran força en començar a passar la resta.
Al Pic de Finestrelles amb Núria a sota.
El fet d'haber coincidit amb la cursa té l'al.licient de poder viure en directe aquest esdeveniment, però ens farà força la punyeta doncs hem de sortir del camí per no entorpir els corredors i estar en tot moment amatents de qui portem darrera.
Deixem el camí als corredors.
Al Pic d'Eina.
Amb alegria veïem que el pic d'Eina no entra dins l'itinerari amb el que l'assolim més tranquils i al nostre aire.
Coll de Noufonts, apunt d'encara la pujada a Noucreus.
Ens han passat la majoria de competidors i ara a le spujades ja no desentonem tan i fem menys nosa, van cansats i nosaltres mantneim el pas alegre, això ens permet no haber de patir tan per sortir del camí quan ens atrapen. La baixada del Noufonts la fem sense problemes i al coll ens aturem, és un punt de tall i estem una estona animant els que estan apunt de quedar fora de cursa.
Pic de Noucreus, ja anem de baixada...
La pujada a Noucreus és feixuga, el darrer esforç, però aquí ja es noten les cames, un darrer esforç i planejant som al Noucreus on serrem amb l'amic de l'organització que està esperant que passin els darrers corredors, a partir d'aquí ja no hem de patir, els tenim tots al davant.
Darrer cim, el Pic de Fontnegra ens reserva una pujada pesada!
Aquest darrer tros sembla senzill, però és fa llarg, cal superar dos pics, el Pic alt i baix de les Arques, el Rocs Blancs i finalment ens resta una pesada ascensió al Pic de Fontnegra, darrera pujada, ara sí! ara que no sé que és millor, ja que la baixada és molt pendent i per herbeis que a auqetses alçades fan de mal baixar.
Baixant cap al Pic de l'Àliga.
Del PIcx de l'Àliga a l'Alberg de mateix nom la pista fa moltes voltes i optem per tallar camí malgrat el mal de peus, la calor ara es fa notar. Dasrrera baixada fins a Nüria on ens trobem la resta de la colla que han pujat a dinar plegats, ells han pogut veure l'entrega de premis i saludar algun corredor amic.
Tornem tota la colla de Núria cap a Fontalba.
Després de posar el s peus al llac i un bon café la tornada cap al coll de Fontalba la fem molt relaxadament, sense cap pressa, el que ens servirà per estirar la musculatura, la Núria ja s'hi vèia a la cursa, potser caldrà que s'ho proposi i l'any vinent la corri, que la mossa està prou forta. Recordo quan era jove que aquesta carenejada la tenia mitificada i ara ves per on! és gairebé una sortida matinal i no diguem per al guanyador que hi va estar dues hores i quart tan sols!!
Mapa i perfil de recorregut de la Cursa
La
  • Unió Excursionista de Vic
  • és la organitzadora d'aquesta cursa, de la seva web he manllevat el mapa i el perfil.

    4 comentaris:

    Joan Prunera ha dit...

    Ostres Jaume, si que es una coincidència. Nosaltres des de la via veiem els corredors petits petits, baixant pel Nou Fonts i passant pels controls. quan vem acabar i vàrem recollir la tenda ja no quedave ningú dels corredors. a veure quin dia quedem per fer una grimpada plegats!. Jo quan ere "jovenet" habiem fet la travessa de l'Olla amb neu!

    Salut company

    Jaumegrimp ha dit...

    Doncs ha de ser divertit amb neu no?

    Gatsaule ha dit...

    Ei, Jaume, ara feia dies que no et veia caminant! Veient als corredors, no s'enten que aneu tan abrigats.....

    Jaumegrimp ha dit...

    Home Joan, ja per aquí? calla, calla, que els primers no dúien ni aigua ni res de res...la resta ja s'abrigaven ja, no tan com nosaltres clar...però no anàven com els Profesionals!!!
    Què fas la setmana vinent? treballes?