dijous, 18 de març de 2010

Abierto hasta el atardecer. Serrat d'en Muntaner. Montserrat sud. 18-03-2010.


El Toni a peu de via.
Aquest mes estic enfeinat amb el curs d'iniciació a l'escalada en roca nivell I i II, amb el que no puc sortir a grimpar, de quan en quan toca transmetre els coneixements a les noves generacions...però aquesta tarda ens hem escapat amb el Toni!
Ens esperàvem un dia assolellat, però al migdia s'ha anat entrenyinant el cel i no hem pogut gaudir del solet de tarda. La via escolllida ha estat la "abierto hasta el atardecer" a la cara oest del Serrat del Muntaner, 95mtrs (6a) V+/6a obligat.
Acavant de superar el ressalt del pas clau de la segona tirada.

Aquesta via fa 5 anys que l'havia fet i en tenia un bon record, divertida, potent i ràpida de fer. Comença el primer llarg una mica trencat amb un pas protegit per un pitó i que et permet arribar a la placa, aquesta és fina i amb les preses justes, el trobo brut i no el recordava tan fí! superada la placa s'ajeu fins a superar un petit desplom ben protegit i per terreny descompost arribo a la reunió: dos parabolts amb anella.
La segona tirada és per al Toni, comença per terreny trencadot i fa una diagonal a la dreta fins a situar-se sota un llabi desplomat, aquests es supera amb dues bones preses, però que a vista no es veuen, cal col.locar-se bé i quan les trobes surt més fàcil del que semblava, el que passa que mentre les busques les forces van minvant!
Passat el ressalt, s'entra en una placa vertical amb les assegurances força allunyades, cal concentració.
Ja a la segona reunió, còmoda, resta la darrera tirada, aquesta si es vol es pot deixar, ja que és una rampa trencada i un muret final curt fins a la reunió uns metres per sota el carener del Serrat d'en Muntaner; nosaltres ens hi arribem, que anem bé de temps.

Ressenyes del vessant oest del Serrat d'en Muntaner que podreu trobar a
 • Vértex
 • o a
 • Ona Climb

 • És una bona via per aquestes tardes que s'ens comencen a oferir ara que el dia allarga, i e spot combinar amb les seves veïnes Black Sad, Los Lunes al Sol etc, aquesta però no té tan bona roca com les altres dues, però dóna per disfrutar una tarda d'escalada.
  La majoria d'aquestes vies les hem d'agrair a la ma de I Notivoli, JCh Peña, i Escofet's, gràcies a tots ells per tan belles línies.

  14 comentaris:

  Xavi ha dit...

  Vaja, una mica més i coincidim. Nosaltres ahir vam anart a la Plantació, a la roca dels Col·leccionistes i a la de Sant Cugat. El camí, a la part alta, encara amb neu i molts arbres caiguts.

  joan asin ha dit...

  Una via ideal per una tarda que ja allarga. Jaume a la tardor m'agradaria anar a Meteora, voldria contactar amb tu. Records.

  Mingo ha dit...
  L'autor ha eliminat aquest comentari.
  Mingo ha dit...

  LLàstima del solet, pq aquest vessant del Serrat s'està molt bé a les tardes. Jaume, cal plantar llavors, pq les noves generacions ens portin a escalar quan siguem uns iaios. Vinga una abraçada

  Joan Baraldes ha dit...

  Hola Jaume,

  Veig que vareu aprofitar bé la tarda.
  Ja quedarem per fer alguna escapada

  salut i a tibar

  Llorenç ha dit...

  Bones! te bona pinta la zona...per anar-hi matins!!!je je je! bona feina aquesta de passar coneixements a les noves generacions d'escaladors! anims!

  Eduard ha dit...

  Molt bé Jaume!! Una altra per quan ens puguem escapar... I no et queixis que escalar entre setmana és tot un luxe ;)

  Jaumegrimp ha dit...

  Hagués estat bé Xavi! i una casualitat no? a veure si organitzem alguna trobada tots plegats.
  Joan, tot el vessant oest i est del Serrat d'en Muntaner és una bona opció per aquestes tardes que s'acosten cada cop més llargues, sobre Meteora parlem segur.
  Mingo, quina raó que tens! mira que va fer sol el dimecres, i mira el dijous una mica més i ens plou!
  iaios,iaios una mica ja ho som no? però amb l'esperit jove que és el que compta!
  Joan, encaraens en vàrem sortir prou bé, que avui ja veus quin temps fa! segur que lligarem caps per quedar un altre dia!
  Llorenç, a la que faci calor aquest vesant oest és ideal pel matins que és a l'ombra, no sé si ja hi has fet alguna via, però les que hi ha segur que t'agarden totes, sobretot l'Ombra del vent.
  Eduard, sí que em queixo! que fèia díes que no feia via, que amb el curset porto dues setmanes sense fer paret i aquesta encara ens resta una altra sortida! i sí que és una sort això d'escalar entre setmana sí!

  jclaramunt ha dit...

  Ei Jaume, sens ha passat l'hivern entre plugues, fred i neu...i ja estem començant les afternoon sessions!! hehe! Ja comença a fer calor.
  Estic pensat de sortir el divendres per la tarda, si et vols apuntar ja saps!
  Salut

  Gatsaule ha dit...

  Trobo que vies com aquesta, les hauries de guardar per alguna tarda..., a veure si després no sabrem on anar!

  Jaumegrimp ha dit...

  Josep, doncs sí que quedarem algún dia sí, però costarà trobar un lloc per a tots dos, que el teu grau ja és molt bò!
  Home Joan, segur que tens moltes vies
  a la llista, no ens les acabarem!

  Joan Prunera ha dit...

  Hola Jaume. En aquesta via toca el sol a la tarde, no al matí, oi? i el 6a es obligat o es pot fer trampa?
  gràcies

  lux ha dit...

  Ja veig que tindrem unes bones referencies de tot el Serrat!
  jo m'ho apunto... tot, que fa molt bona pinta... però hehehe ..
  per quan tingui festa a la tarda ja anire buscant l'ombra....;)

  Avant Jaume!

  Pekas ha dit...

  noooooooooo.. més "deures" noooooooooooooo.. ;-)))

  M'alegra anar "llegint" que no t'afecta massa aquella lesió que tú i jo tenim en comú .. ;-)))

  Una bona zona.. si senyor. !!!