dilluns, 28 de juliol del 2008

Roc de l'Alou i Totxo del vent. Berguedà. 27-07-2008.

Falta poc per marxar cap al Pirineu i encetar les vacances, com cada any anem al campament social de la U.E.S. Els ànims amb els darrers esdeveniments no estan massa be, a més jo m'he trencat la primera falange del dit xic del peu "jugant" amb la meva filla, ara ja fa tres setmanes i amb prou feines em puc posar els gats...en resum que tot i que la primera pensada era la CADE de la nord d'agulles, finalment decidim encarar cap al Berguedà amb el Joan i el Wolfgang.
A la Bavaresa V+, la primera patinosa via que fem i que malgrat tot ens agrada molt.
L'encertem, ja que és ben emboirat i fa fresca, força fresca, tanta que pensem que ens fotrem de fred...És la primera vegada que puguem pel territori d'en
  • Gatsaule
  • i l'
  • Òscar-Passarell.

  • i la veritat que ens agrada molt. Aquesta primavera tan plujosa ha deixat la zona que fa goig.
    Només arribar em fixo en la bavaresa, un V+ atractiu, i ens hi posem: l'obro il.lusionat de veure que el peu no em fa mal, vaig amb un gat diferent a cada peu, el trencat amb els gats d'entrenament i el bo amb els "frikis", quina fila! surt prou be, tot i la cura de no patinar, en alguns racons la roca sembla sabó.

    El Joan a la Bavaresa assegurat pel Wolfgang.
    Com que anem tres em dóna temps de refer el peu entre via i via, a continuació el Wolfgang obre Nedant t'empeito V, que ens sembla abismalment més fàcil que la Bavaresa. Feta la roda, novament és el meu torn amb la de la dreta de la Bavaresa, també la trobo fàcil, almenys no patina tant.
    Ara és el torn del Joan que es posa a La més maca un altre cinquè a la dreta de l'anterior. Fent honor al seu nom ens sembla la més homogènia i potser li donaríem el plus de V+ si no t'escaqueges al pas clau.
    El Wolfgang a la placa de la més maca V.

    Ha sortit el sol i comença a fer força calor, amb el que recollim els trepants i baixem al sector adjacent on hi tenim dos 6a. Em torna a tocar a mi i faig Qué Masdá, la dificultat es concentra a la panxeta abans de la reunió i en arribar a aquesta on els peus patinen que fa por! tan que no m'arrisco i xapo una assegurança d'una altra via que hi ha més a l'esquerra per evitar el saque en cas de relliscar.


    Treballant-se la panxeta abans de la reunió a Qué Masdá 6a.

    Panoràmica de la paret, amb els espectaculars segons llargs.

    És el torn del Joan a Diadre 6a, es deixa fer, però el rebot final abans de la reunió se li resisteix, es desvia per la dreta, però no ho aconsegueix i li cal una agafada, llàstima, el Wolfgang també ho intenta però renoi amb el pas...al meu torn i ja ben flashejat ho probo decidit i aconsegueixo xapar la cinta problemàtica encadenant!, buff però si no hi hagués hagut la cinta no sé si me n'hauria sortit...
    El Wolfgang sota el pas "clau" de Diadre 6a.

    Les vies que ens queden ens superen o no ens fan massa il.lusió amb el que baixem cap al Totxo del vent: cal continuar un corriol que passa per una casa deixant-la a ma esquerra i llavors tenim el totxo mig amagat entre la boscúria.
    Allà fem Xino Xano V+??? i Tocant el Tema 6b??? perquè tans interrogants?, doncs a la primera hi ha un tram que només em surt a mí i he fet 6b's més fàcils! i la següent que li tirem en top-rope directament ens és impossible de fer les dues primeres xapes...de peus patina un munt i de mans poca cosa, ara passat el segon bolt llavors ja hi ha una mica de color, que no vol dir que sigui fàcil, però surt fins dalt.
    Suposem que estem ben situats i no hem errat les víes, a l'esquerra n'hi ha més que semblen concordar amb el grau: setens...els que sou de la zona podeu explicar alguna cosa sobre el grau d'aquest totxo?
    Quan tingui alguna foto la publicaré per que podeu identificar la zona

    10 comentaris:

    Jortx ha dit...

    Jo no sóc berguedà, però puc dir-te de primera mà que el Totxo del Vent està collat...

    Vaig ficar-me a les dues que vas provar tu fa un parell d'anys i tela! El cinquè no regala res, i al 6b ni t'aixeques de terra!

    I si no et dies de mi, el Mr.K també s'hi va trobar =)

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    hi tan que em fio de tú Jortx! amb que al 6b no t'aixeques de terra m'has tret un pes de sobre, ja que per passar vaig haber de tibar de cinta i fins i tot posar-me una cinta al peu com a estrep! llavors ja es deixzava fer, sense ser fàcil. I el V+ ho serà al començament, però de la meitat en amunt és un bon 6a+ com a mínim...per mí! clar.

    PGB ha dit...

    Carai Jaume, que sigui lleu lo del dit del peu!
    Veig que igualment vas poder escalar, d'això es tracta ;)

    lux ha dit...

    Hola Jaume!

    buscant la fresqueta.. ja esta bé..si..
    Espero que no sigui res això del peu.. i puguis disfrutar d'aquests dies amb el campament.
    Per on pareu?

    una abraçada!!

    jclaramunt ha dit...

    Ei Jaume!
    Jo encara hi haig d'anar al Roc de l'Alou...de moment encara estic entretingut entre Malanyeu i el Roc de la Lluna.
    Jo ja he acabat les vacances, cagundena! Que quan fem una tarda Santllorençana!!!
    Salut!

    Jaumegrimp ha dit...

    Hola Lu, el dit amb les botes de muntanya molesta poc, ara per escalar ho tinc mes "xungo", però mica en mica ho vaig superant...serem a Montauban de Luchon al Càmping La Lanette, on hem reservat gairebé la meitat del càmping per nosaltres, si passeu per allà no dubteu en passar a saludar.
    Josep, no et queixis que entre Malanyeu i el Roc de la Lluna no t'acabaràs la feina...i a finals d'Agost ja quedarem per fer una tarda que la tercera setmana tinc vacances i la familia treballa.

    Mingo ha dit...

    Jaume que t'ha passat al peu, pensava que lo del turmell ja estava curat (ostres em sembla que era al turmell, no?). Aquesta lesió és nova?. Buff, sort que tu n'entens de tot això, un dia t'he de fer una consulta del meu turmell, ja t'ho explico quan ens vegem. Bones vacances per França i a recuperar-se

    Jaumegrimp ha dit...

    Hola Mingo,
    no vas errat no, primer era el turmell D on entrenat al bulder vaig notar un crec a la zona interna del Lligament i sembla ser que m'el vaig trencar, però sense fer res d'especial...ja fa dos meoss i encara em fa mal, la RNM diu que tinc edema a l'òs, però com que no he fet repòs...els meus companys no volen saber res de mi ja que foto el que vull, ja se sap...i quan semblava que millorava el turmell, jugant amb la Núria una tarda després d'escalar, m'enganxo el dit xic i m'el trenco, això sí que fa mal!!! no podia ni posar-me le ssabates d'inflat que el tenia...i no vegis els peus de gat, impossible, per sort el dolor ha anat baixant i ara ja tolero el peu d'entreno que és súper gran,
    bé prou de batalletes que em sembla que m'estic fent gran...
    Espero que amb les caminades pels pirineus que em faré aquest quinze dies això s'acabarà curant, tot i que alguna escaladeta tinc prevista si el peu ho permet!
    Bones vacances Mingo!

    Gatsaule ha dit...

    Veig que les lesions ja no respecten ni als més entesos....

    Vine més sovint per les meves terres, però no tornis a l'Alou, que és el lloc més sobadet !

    Jaumegrimp ha dit...

    Ep Joan, doncs em va agradar força el Roc de l'Alou amb el que si les altres zones són millor segur que tornarem! ara estaria bé que ens fecis de guia no? passat l'estiu hem de quedar.
    Ànims amb la recuperació! que cada dia que passa és un de menys que falta per tornar a esgarrapar la roca.