dimarts, 4 de març del 2008

Pràctiques a Collbató. Curs d'escalada en roca nivell I. Febrer 2008.

La segona sortida del curs la fem a Collbató, l'Òscar tot i el turmell ens acompanyarà; després d'un bon esmorzar ens dirigim a la zona, una antiga pedrera on podrem posar en pràctica totes les maniobres.

Ens dividim en grups i es treballa el muntatge de reunions.

Al meu grup ens ha tocat una reunió de burils, cal col.locar les plaquetes recuperables i pensar que el triangle de força el farem amb tres burils per repartir així mes les càrregues. Mes a la dreta trobem una reunió amb químics i encara mes a la dreta amb parabolts.


L'Alfonso i la Lidia comprovant la resistència dels ancoratges. El Manel s'estira, importantíssim! mentre el Jordi és assegurat per l'Albert.

L'Òscar tot i lesionat no vol perdre passada, aquí després de practicar el ràpel.


L'Alfonso ha muntat reunió i després de posar-s'hi be per la foto es disposa a assegurar la Lídia; el Manel començant la seva via.

Un bon pi és un anclatge de primera per a un ràpel!


L'Alfonso puja la via, munta reunió i assegura la Lidia, per baixar en ràpel després.


El lloc escollit ha estat un encert, vàries reunions a peu de terra on practicar les maniobres i dues vies curtes on posar-ho en pràctica real, a més podem muntar dos ràpels. Avui farem servir el dinàmic per assegurar i rapelar.

El Xavi iniciant el ràpel, el Jordi arribant a la reunió que ha muntat el Manel. La Lidia fa la seva via de primera i muntarà reunió per assegurar l'Alfonso; el Manel prepara el seu ràpel.

S'ens acumula la feina i gairebé ni atinem a dinar...de tan concentrats que estem amb le smaniobres: tenim les vies ocupades amb el que el Manel decideix "emigrar" al Jardinet aprofitant que ja és tard i no hi ha ningú.

La Lídia preparant-se a recuperar corda i assegurar el seu company de cordada.
Una beguda al Bar va be per recordar les aventures passades i comentar la jugada.

6 comentaris:

Pekas ha dit...

Pues si... un bon lloc per practicar... peró també per reciclar-nos... que hi ha molta penya que li fa una mandra repassar les maniobres... practicar algunes operacions ...
:-((((

En fi... seguiremos aprendiendo.. día a día... :-))))))))

Mingo ha dit...

Jaume veig que esteu molt entretinguts. On està això, per què la roca no es conglomerat, sembla calcària, no?
A reveure

jclaramunt ha dit...

Eii, aquest bar té una terrasseta collonuda per a després d'una escalada d'estiu, és el de Collbató oi?

Anònim ha dit...

Alguna vegada m´han parlat d'aquesta zona de pràctiques.
Potser que estigui equipada per algú de l'ECAM?
Per on caui?
Merci i anims!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola companys! la roca és calcària molt compacte, és un plegament rar enmig del conglomerat, potser en Gatsaule ens en podria fer cinc centims que ell de geologia hi enten! No sé qui ho ha equipat, però em sembla que la zona la van equipar els bombers de Collbató? però no n'estic gens segur...i el lloc Pere es troba al costat del dipòsit d'aigua de Collbató, al camí que va als Graus.
Josep, efectivament és el Bar de la terrassa de Collbató, llàstima que a la tarda amb la fresca no es pot estar fora, que si no!

Anònim ha dit...

Hola compis. Parlant amb els bombers de Collbató això em van comentar ells. Però després, aprofitant que estava pringat per alguna lesió, he equipat algunes reunions tan a la paret que teniu davant del dipòsit (la "Placa de pràctiques") com la que teniu darrera (el "Bloc de pràctiques", que no arriba a paret), per tal de poder fer tot d'exercicis i maniobres. En dic joan Miquel, també sóc instructor i estic a St. Vicenç dels Horts. Me n'alegro que d'altra gent en tregueu profit. Bones pràctiques i cursos!. Si per qualsevol cosa voleu contactar: jmescude@hotmail.com