dilluns, 2 de juliol del 2007

El Castell. Montserrat Sud. 1 de juliol 2007.

Des del Castell esquerra, la Proa i la Cova de l'arcada, amb el Torrent del tambor

Aquest diumenge he quedat amb el Pol i la Gemma, tocarà patir! la Gemma està molt forta hi anem a un sector "potent" El Castell; tot i que al sector esquerra i toca el sol, ens decidim per aquest costat ja que hi ha alguna via de grau més assequible que a la dreta, a més el dia ennuvolat, fa que s'hi estigui bé.
L'accés a la zona superior del sector esquerra és protegit amb una corda fixa

Comencem amb la que "a priori" és la més fàcil, la nº 18 Plasta 6a segons la guia de Montserrat sud, però 6b segons les actualitzacions d'
  • Ona Climb
  • , seguim amb Apaches 6b-6c a Ona Climb, l'encadena sense despentinar-se la Gemma, jo la faig en top-rope i gairebé l'encadeno, m'encallo al mateix punt que la Gemma, amb la diferència que ella ho resol bé i jo m'haig de penjar a mirar-m'ho.
    El Pol i el Jaume a Plasta-Jordi Jardiner 6a/6b. La Gemma encadenant Apaches 6b/6c

    El Pol es posa amb Abejorros 6a que a Ona Climb es diu Papa de romo 6a+, aquí el grau és més encertat el darrer, ens costa força encadenar-la, sobretot el pas de la balma i la immediata continuació per la placa, de passos molt fins.
    La Gemma té ganes de més i es posa a Presos a la Calle 6c/7a; li surt brodada, fins i tot comenta que li ha costat menys que la Apaches, estava més concentrada diu!

    Presos a la calle, vertical i elegant línia molt ben resolta per la Gemma. A la reunió cimera, al costat uns companys fan Comanches, un elegant i aeri esperó.

    El Pol i el Jaume fent Papa de romo 6a+
    Ara toca probar Indesitjable 6a+ segons la guia, però sembla que és més, en una anterior visita el Pol i la Gemma comenten que havien vist uns escalant aquesta via i que els va costar molt...amb reserves el Pol la começa, però per sortir de la balma no li veu color i baixa...ai,ai, ara ho provo jo i renoi!no hi ha manera i també em baixo...ens queda la Gemma, si posa i tranquilament supera el sostre!!!mentre diu que com a mínim és 6b i que lo difícil és abans de la reunió! A Ona climb ja surt com a 6b.

    La Gemma traïent-nos "les castanyes" a Indesitjables, un 6b punyetero
    Els companys que han pujat més tard deixen la via de l'esperó lliure i la probo, és molt maca i estètica, però sostingudeta, et va cansant sense ser difícil, a la darrera xapa erro la direcció i haig de fer un repòs! llàstima, quan la reprenc pel costat bo surt sense problemes. Comanches 6a+ a la guia i decotada a 6a a Ona Climb.










    El Jaume a l'elegant esperó de Comanches 6a+/6a





    Seqüència de la potent entrada, sense peus, de Pole-Pole 6c
    Per acabar de petar-nos baixem a l'inici del sector on hi han obert vies noves, gairebé totes han estat reequipades amb parabolts, el sector es veu impressionant.
    Aquí els deures són per la Gemma, jo i el Pol declinem...fer res mes, almenys de primer. La Pole-Pole es veu maca, amb una entrada potent però que li veig color, apa Gemma prova aquesta, és un 6c prou llarg 30 metrs, ressenyes a
  • Ona Climb

  • fet el pas d'entrada es va fent, una mica terrosa encara, quan és prop del sostre es posa a ploure i amb ganes! per sort la verticalitat de la paret fa que això no molesti la Gemma, nosaltres ens amaguem a la balma. Al tram final hi ha una assegurança que allunya i molt, en cas de caiguda seria dolenta ja que hi ha una repiseta una mica més avall...la Gemma s'ho pensa força, descansa sota la balma però finalment ho supera!!!!l'arribada a la reunió és fina i amb el cansament es fa duríssim. Com que jo ja plego decideixo intentar-la en top-Rope, a l'entrada s'ha de tibar i refiar-se dels peus en adherència, ho supero i poc a poc vaig equilibrant-me; arribo a sota la balma, hi ha un forat ple d'ossets, és una menjadora d'algún rapinyaire. supero la balma i agafao la presa bona, però ja no tinc forces, vaig pujant ajudat des de baix pel Pol fins que amb la reunió a tocar li dic que em baixi, que ja no pujo jo sinó que em puja ell!!!

















    A Pole-Pole en ple esforç i acabant la tiradaEl Castell esquerra sector de baix

    8 comentaris:

    PGB ha dit...

    Jaume, aquest sector apreta! T'estas posant ( o t'estan posant) molt fort!!!!

    I la Gemma deu n'hi do! Esta mes forta que el vinagre!!! L'Enhorabona a tots per les vies escalades ;)

    Pietro ha dit...

    Hola Jaume, sort que ja anàveu advertits de la doble graduació d'aquetes vies perquè jo hi vaig anar una tarda amb un company de la universitat i se'ns van atravessar tots els suposats 6as de la dreta, especialment el del sostret que tu també comentes. L'alegria me la vaig emportar a casa quan vaig veure que sense saber-ho havia encadenat Arcadi Arcada, 6c segons onaclimb!

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Hola Pere, doncs això de la doble graduació ho vaig descobrir a casa al veure les ressenyes d'ona climb, però el POl i la Gemma havíen vist a fer aquelles vies i els que els fèien rondinaven molt, això ens va fer anar previnguts!
    Per cert l'Arcadi Arcada no la vàrem probar, ja estàvem fets pols.

    Gemma ha dit...

    Hola Jaume!
    Aquest diumenge vam quedar fets pols, però vam disfrutar moltíssim, eh? Nosaltres encara ens vam quedar a fer-li un pegue a "Conversaciones con el Diablo", amb vuelo inclòs!

    T'has passat amb el reportatge fotogràfic ;-) A mi que no m'agrada sortir a les fotos... :(

    Aviam si quedem per dijous a la tarda amb el Pere, vale?

    Jortx ha dit...

    Jaume!

    Si estava enuvolat encara hi devíeu estar bé, però amb sol ha de ser un forn! Déu ni do les vies "fàcils" d'aquest sector com piquen...

    A l'altra banda són més difícils però ja vas advertit! I a part, al matí s'hi està ben fresc!

    A cuidar-se!

    ivanG ha dit...

    Hola Jaume!
    Mira que esteu forts! Tenía ganes d'acostar-me un día a coneixer la zona pero veient el grau em sembla que practicaré l'assegurament.
    Felicitats pel tip de víes!
    salutacions!!

    Anònim ha dit...

    Vaig estar ahir tarda.

    Tot i que em trobava cansadet, la meva proposta de graus sería:

    Papa de romo/Abejorros 6a+
    Indesitjable/Onaclimb, 6b
    Jordi jardiner/Plasta, 6b
    Arcadi arcada, 6b+
    Comanches, 6a+
    Cheyennes, ¿6c+?

    Anònim ha dit...

    Quin castell és?
    Vull dir quin nom té?