diumenge, 29 d’octubre del 2006

Gelida, per fí!

L'Albert al 5c del sector nou
L'Albert a "Mama sebolla" 6a al sector Font Freda, i als Vegetarians 6b+




L'Oscar entrant a "Mama sebolla"










L'Albert a "Franc" 6a


El Jaume fent el 6a del sector nou esquerra

Panoràmica del sector nou, les primeres vies.
nº1 6a, nº2 5c, nº3 5b, nº4 canal 5è; hi ha dos 6b a l'esquerra del 6a.


Fèia molt de temps que volia venir a Gelida, però mai trobàvem el dia, que si el grau apreta molt, que no hi ha víes assequibles...amb els companys no lligàvem caps per venir-hi i ja em tenia mosca aquesta zona, aquest dissabte però els astres es van posar d'acord i ens en hi anem amb l'Albert i l'Òscar, havíem de ser més però la penya no es va animar...el lloc em va sorprendre gratament, sembla mentida un racó tan bonic tan aprop. amb la Font freda, que rajava, donant-hi ambient. Per no "cremar-nos" comencem pel final, la zona nova, en que hi ha algunes víes per a poder escalfar, al
  • el Blog d'en Passarell
  • hi he trobat gràcies a un comentari d'en Tremebundo, i a les descripcions de l'Òskar, la graduació de les víes noves.
    Comencem per la nº 3 un 5b, en que el més difícil és xapar la reunió, sense problemes. A continuació la del costat, una mica més fina en el pas d'un petit desplom, 5c n'hi díuen. S'ha omplert molt la zona i tot i la ombreta decidim emigrar, anem al sector Font Freda, volíem fer la Mega ràpid, però un eixam d'abelles no ho fan recomanable...ens posem a Mama sebolla un 6a que fa bona pinta, l'obre l'Albert, al meu torn l'encadeno, és prou fi, a l'Òscar se li entravessa un pas i ha de fer un repòs. Animats i tenint altres vies ocupades, ens posem a "els vegetarians" un 6b+ que es veu molt fí. L'Albert s'hi posa, però a vista és fotut, no enganxa la seqüència dels forats i ha de fer un repòs, putilla putilla!! aquesta via, es marca un descans empotrant la cama dins el forat que hi ha i continua, ara és molt fí i sembla pel que comenta que s'ha trencat alguna cosa, li caldrà aturar-se un altre cop però ja l'acaba, hi ha una llastra que no es veu massa "catòlica".
    La provo en top rope, com que sóc més llarg el primer tram al faig bé, però el flanqueig sota el forat em demana una aturada per relaxar els braços...i en el tram superior, molt fí hauré de fer més descansos, si erres una presa ja has begut oli! finalment l'acabo, no he quedat decebut ja que tot i els reposos li veig color a la via...Encara hi ha ganes d'escalar hi ens posem a "Franc" un altre 6a d'aquest sector, més atlètic que l'anterior, l'Albert ens l'obre sense problemes, jo encara tinc els braços desinflant-se i s'hi posa l'Òscar, no s'en surt amb el primer tram de desplóm i prefereix baixar, doncs ara em toca a mí, supero bastant be el primer tram i arribo a la balmeta que s'ha de superar i no arribo a agafar el canto bo, em veig volant, desgrimpo i hem penjo, apa! a descansar una mica, renoi! fèia temps que no s'em resistia un 6a, però ha estat una fallada de confiança, quan hi torno surt prou bé, una via maquíssima. Ara l'Òscar la fa amb corda pel davant i s'en surt! si es que està molt fort el tío, falta escalar més en roca i agafar confiança.( vaja qui ha parlat...) Parem per fer un entrepà i refer forces, fa molta calor, però encar hi ha ganes de fer alguna cosa més i ens hem quedat amb ganes de fer un 6a que hem vist fer quan érem al primer sector, així que sense esperar a païr ens hi posem. És la via nº 1 de la foto. L'ALbert,el més fort dels tres, com ens en aprofitem, és l'encarregat d'obrir-la i la fa com si res, vaja que ni s'ha cansat; això m'anima a posar-mi de primer tot i ja estar una mica petat. Vaig superant els passos compromesos força bé, però quan ja surto de les complicacions, m'agafo d'una presa no massa bona i veig el xapatge a contra ma, aquesta s'em comença a obrir, desgrimpo, intento tornar a posar-m'hi però ja no! m'haig de penjar! quina ràbia, ja la tenia, ara al tornar-hi veig una presota boníssima una mica més amunt que posant bé els peus m'ha permès xapar còmodament...la resta de via ja no té problemes.
    He quedat molt satisfet tot i no haber encadenat més que els cinquens i un 6a, als altres els hi ha faltat molt poc i cauràn ben segur, el 6b+ ja són figues d'un altre paner!

    8 comentaris:

    Anònim ha dit...

    Molt maca la ressenya, bona feina.

    A Gelida, bona zona, bones vies pero massa gent.

    No crec que torni gaire tret que pugui anar un laborable per alguna cojuntura raríssima...

    Records :) :)

    Anònim ha dit...

    Gelida molt guapo exceptuant la gran quantitat de gent que s'hi acomula (i encara mes a partir d'aquestes dates que comenca el fred i alla s'hi esta molt be!)

    A l'igual que l'Oscar, dubto que m'hi passi un cap de setmana. Millor anar a algun altre lloc mes allunyat i mes tranquil, fot pq es una llastima ja que el sector nou del final val molt la pena!

    Anònim ha dit...

    No pateixis, durarà 4 dies fins que patini tot...

    I llavors ja no et sabra greu no anar-hi...

    Anònim ha dit...

    joer, com ens hem de veure! :S

    com a minim, hi ha una feixa de paret encara mes lluny de l'ultim sector que de moment sembla verge... a veure si en un futur hi apareixen vies!

    Xavi ha dit...

    Hola Jaume, ja veig que també has entrat al mon dels blogaires i que vas fent força activitat. A veure si em passo algun dia per la UES i ens veiem (o puges tu a la "UES" de la cinglera dels Esplovins i ens veiem per l'Alt Urgell, je je). Records, Xavi i Núria.

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Ei! Xavi, me n'heu fet entrar ganes vosaltres, sóc un assidu visitant de la majoria de blogs, sempre s'aprèn alguna cosa!
    Vàrem estar a punt de coincidir en aquella escalda amb el Pere i la Nesa, però el Pere em va dir que a la Núria li havia surtit feina...pel que veig ets un mestre de l'Urgell, ens has de portar a conèixer aquesta zona, a veure si organitzem una trobada amb el Pere i la Nesa, el Pol i la Gemma...jo si puc mi afegeixo encantat.

    Anònim ha dit...

    Eiii companys, això de la trobada és una molt bona idea. Ens apuntem!
    Naltros de moment encara no tenim la febre bloggera, però tot arrivarà... . Per cert, la Gemma si que en té un de blog (http://lacuinadecasa.blogspot.com/), però no pas d'escalada,...sinó d'un altre vici.
    Parlant d'escalada, les nostres últimes escapades han estat Vingrau i Tautavel el passat cap de setmana i el sector d'esportiva a sota l'Agulla del Senglar a Monteserrat, avui mateix. Totes recomanables. Ens veiem "trepant" ben aviat companys. Pere&Nesa

    Gemma ha dit...

    Ens apuntem a la trobada! També tenim ganes de conèixer aquestes escoles de l'Urgell...
    Tautavel és preciós, oi? Us vau banyar?
    Nosaltres vam estrenar la nova guia del Ripollès i vam anar al Clot de l'Espasa. És molt recomanable!!!
    Vinga, quan quedem?