dissabte, 23 de setembre del 2006

Les agulles de Solius

La Roca Ponça, amb un escalador a una via de la dreta. L'Esperó.

La Núria a l'Agulla central.
L'agulla de dalt amb un escalador a la via Alerta L (6a+)
L'agulla central amb la corda passada per la via nº13

Per acabar les vacances anem uns dies a Sant Antoni de Calonge i com cada any faig una escapadeta a Solius. És una raconada d'una bellesa sorprenent enmig del brogit del turisme de platja. Hi vaig amb la Núria i el Josep, la meva filla i el meu nebot, que tenen ganes d'esgarrapar una mica. Trio l'agulla central, ja que no hi he escalat, havia estat a l'esperó i volia conèixer més la zona. Fem dos IV+, la via 13 Petit príncep i la 10 elogi a la paciència. Per acabar veig a la dreta de la nº13 dues víes curtes una al costat de l'altra, intento la de més a l'esquerra, però l'entrada és molt fina i no m'aixeco...probo l'altra, aquesta comença més fàcil i va en diagonal ascendent cap a la dreta resseguint un petita balma fins que la supera recte amunt amb un pas finot. No en sé el grau ja que no surt a les ressenyes que ja tinc, si algú en sap el grau li agrairia m'ho comentès.
Aquesta via per mí deu ser un vè+. Marxem amb la pluja que ens empaita.

5 comentaris:

PGB ha dit...

Hola!

Les vies de la dreta (amb parabolts de mètrica 8mm) són la Taladro 6b i El Rei de la Marxa Enrera V+. Molt guapa la del rei :P La taladro quasi em surt a vista, vaig fer un parón a meitat de via pq els peus em bullien! :P

Salut!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Moltes gràcies per la informació, veig que no anava gaire errat, la Taladro vaig veure que tenia una entrada molt fina, llavors la continuació semblava millor, però com que no tenia gaire temps per anar-li probant vaig fer la del costat, molt més assequible i curiosa, ha per cert, a la web dels fills de solius no les he vist, saps on trobar les ressenyes de les vies noves?

PGB ha dit...

Jo perquè conec el fill d'un dels equipadors i aperturistes de la zona, és del grup dels Fills de Solius, i m'ha passat alguna coseta d'info actualitzada.

M'han arribat veus que cap al Juny, per les properes 24H D'ESCALADA A SOLIUS editaràn una guia del lloc. Segur que valdrà molt la pena comprar-la.

a la mateixa Agulla central, et recomano una via entre A La Page i La Llei del Puma que no surt a la web. Es tracta de Il Padrino i és un V+/6a molt guapo amb bon canto al principi i una travessia lateral al final. Des d'aquella mateixa Reunió es pot accedir al 6a+ El quart de l'Eduard (molt fàcil, només té un pas a mitja via), 6b i el 6a atlètic de La Llei del Puma.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Gràcies per la informació Pere.
A veure si ens veïem escalant per Sant Llorenç.

Anònim ha dit...

Hola JAume..

Crecq ue ja ho havíem comentat, si vols et passo l'accés ( és una mica secretiu donatq ue es tracta de un terreny particular i has de passar davant de ua casa-cabana) a ROMANYÀ...hi ha vies de 5+(2),6a i 6a+(3),6b i 6c(3)...la retsa fins a un total de 15 són durilles o projectes...