divendres, 22 de desembre del 2006

ABSOLTS ELS ENCADENATS CONTRA LA PISTA DE MATARODONA. CONTRAATAC CONTRA LA DIPUTACIÓ: ENVIEU MILERS DE POSTALS DE QUEIXA!



Amb gran alegria i alleujament vaig sentir per la radio la notícia que havíen estat absolts els companys que s'havien encadenat a l'excavadora per evitar la destrossa de la pista de Matarodona al Parc Natural de Sant Llorenç, us transcric la nota enviada per la Coordinadora de Sant Llorenç i al final us exposo una acció contra la Diputació: inundar-los de Postals com la que veureu més avall.
El Jutjat d'Instrucció número 1 de Manresa, atenent al principi d'intervenció mínima del Codi Penal, considera l'acció pacífica dels activistes com un exercici democràtic de crítica a les decisions del poder públic.

La percepció dels activistes respecte a la gravetat de l'actuació de la Diputació sobre el patrimoni natural del Parc, la necessitat de fer palès el seu rebuig a la construcció de la carretera, la seva conducta compromesa i pacífica, i la seva vinculació al teixit de la societat civil, decisives en l'absolució.


. La sentència

Avui dimecres 20 de desembre hem pogut conèixer la sentència 139/06 dictada el passat divendres 15 pel magistrat-jutge del Jutjat d'Instrucció 1 de Manresa, en el judici de faltes 465/2006 contra els onze activistes de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac que el passat 17 de novembre es van encadenar a una excavadora a la Coma d'en Vila. L'acció volia impedir que els treballs de construcció de la carretera del Coll d'Estenalles al Pont de Vilomara, per Mata-rodona, promogudes per la Diputació de Barcelona, continuessin la seva obra destructiva al cor del parc natural de Sant Llorenç. Les obres havien començat el 13 amb la tala d'arbres a la zona de la Coma d'en Vila i coll de Boix, a l'àrea de màxima protecció ecològica del parc natural .

Lamentem haver hagut d'esperar diversos dies per poder conèixer la sentència judicial, atesa l'oposició de la Diputació a fer pública la sentència als mitjans de comunicació. Entenem que aquesta oposició a la publicitat immediata de la sentència és una mostra més de la voluntat de la Diputació de Barcelona d'ocultar aquest conflicte a l'opinió pública.


. Una victòria entelada per la construcció de la carretera

La sentència absolutòria és valorada com una victòria per la Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac , ja que encara que no entra valorar els motius dels activistes, legitima en el marc democràtic les accions de rebuig a la construcció de la carretera realitzades.

Malauradament, l'actitud de la Diputació de Barcelona en tot el procediment administratiu de l'aprovació del projecte i en la fase de licitació ha estat exactament la contrària a l'esperit d'aquesta valoració externa al conflicte. En tot moment, la Diputació de Barcelona s'ha negat sistemàticament a les propostes d'aquesta Coordinadora per tal de trobar fórmules més respectuoses amb el territori, i espais de mediació en el des de ja fa temps més que previsible conflicte obert.

Aquest capteniment de la Diputació és a hores d'ara clarament visible al cor del Parc Natural, amb una greu ferida que trigarà molt de temps a cicatritzar.

Aquest atemptat ecològic ni tan sols servirà per a la prevenció i extinció d'incendis, ans al contrari. Les pròpies dades de la Diputació demostren que la major part dels incendis s'iniciïen en les proximitats de carreteres i pistes.

. No s'acaben aquí les accions de la Coordinadora

Les properes setmanes la Coordinadora continuarà amb les accions de rebuig a la construcció de la carretera. Els propers dies, els responsables de la Diputació de Barcelona rebran un recordatori, adequat a les dates en què ens trobem,del greu atemptat contra el patrimoni natural que han comès.


. Reiterem les nostres demandes:

Les principals demandes d'aquesta Coordinadora són les següents:

. L'aturada immediata de les obres i la retirada del projecte, incompatible amb els objectius de protecció del parc natural.

. Que es tinguin en compte les alternatives més respectuoses amb el medi per a la prevenció i extinció d'incendis, que han d'elaborar-se en el marc del Pla Regulador d'Usos i Gestió del parc natural, pla que la Diputació no sembla tenir cap interès a impulsar, malgrat que legalment hi està obligada des del 1998.

. Que es tingui present en tot moment que el primer objectiu d'existència del parc és la conservació de la natura i no l'augment de visitants; en aquest sentit, també ens oposem a la creació dels itineraris per a vehicles tot-terreny, motos i quads que en aquests moments la Diputació té previst impulsar.

. Exigim la dimissió dels responsables polítics de la Diputació de Barcelona, senyors Josep Mayoral i Martí Doménech, president i coordinador de l'Àrea d'espais naturals, principals executors del projecte.

El Bages i el Vallès, 20 de desembre del 2006

Coordinadora per a la Salvaguarda del massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac:


Entreu a la campanya de la coordinadora per inundar de postals de queixa la diputació:
  • CAMPANYA POSTALS DE QUEIXA




  • També podeu veure la noticia a
  • la F.E.E.C.
  • 1 comentari:

    ivanG ha dit...

    Bon Nadal i Feliç Any Nou!!!
    Una Abraçada