divendres, 15 de desembre del 2006

Judici contra els encadenaments de Matarrodona. Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

El dijous 14-12-06 han estat jutjats els defensors de la Naturalesa que es van encadenar per a evitar la construció de la carretera de Matarrodona el passat 17 de Novembre, quan interessa la "justicia" és molt ràpida pel que es veu, aquí us transcric el correu que des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Parc de Sant Llorenç i l'Obac he rebut. La còpia de la resolució judicial, el representant i màxim responsable d'aquesta barbaritat, el sr Jorge Bellaprat Colomer, director de serveis de parcs de la dipuació es va negar a que es fés pública.


Hola a tothom!

Avui aquest matí, a Manresa, hem tingut el judici per l'acció contra l'excavadora de la Coma d'En Vila que vam dur a terme el passat 17 de desembre.
En total ens jutjaven a 11 activistes de la Coordinadora, dos del quals de la UES: el Marc Monràs i jo mateix. El Salvador i el Santi també han pujat a fer pinya. De la UES també han vingut el Ramon Ferrer, l'Anna Vila i la M Helena Bertran. Hi hem anat amb tren i a Terrassa hi han pujat molta colla. A Manresa, l'Assemblea d'Okupes d'allà, solidàriament, ens havia preparat un bon esmorzar, a davant dels jutjats. En total érem més d'una cinquantena de persones. Han vingut premsa, agència Efe, ràdio i una televisió.

A última hora ha fallat l'advocat que l'Adenc havia contactat, i sort n'hem tingut del Santi. Malgrat que no havia pogut preparar-se res, ni tan sols llegir els atestats, ens ha fet una defensa magnífica! Ha estat molt bé. No l'havíem vist mai en aquesta faceta professional, però tenir un company (amb toga, etc.) allà dins donava molta confiança. Moltes gràcies, Santi!

Us adjunto l'acta del judici, que malgrat que és plena de faltes i d'inexactituds, us en permetrà fer-vos-en una idea. Jo em pensava que un judici de faltes era més senzill i rapid, però la veritat és que s'ha fet amb totes les formalitats. També han vingut a declarar en Jordi Bellapart (Director de Serveis d'Espais Naturals de la Diputació: el que mana tots els parcs), l'operari de l'excavadora (que per tant avui no ha treballat), i els quatre mossos d'esquadra que van venir primers.

Entre altres perles, en Bellapart (cada dia més cínic i prepotent) ha tingut la barra de dir que no li constava que s'haguessin recollit signatures contra la carretera (es van entrar per registre a la Diputació), i que no sabia quantes alzines es tallarien (ha dit que ja ho sabrien al final!). Es negava a dir que el lloc on treballa l'excavadora és de màxima protecció del parc, però l'hàbil interrogatori del Santi l'ha obligat finalment a reconèixer-ho. També s'ha negat a permetre que la sentència s'enviés a la premsa. L'esbroncada que li han clavat a la sortida del jutjat, tota la penya, ha sigut d'antologia!!

El fiscal ens ha demanat la pena mínima: hem calculat que són uns 210 euros a cadascú, per una falta de coacció i una altra falta de desobediència. El Santi ha demanat la total absolució. Potser dilluns ja hi haurà sentència. (malgrat que el jutge no semblava pas que el tinguéssim en contra, i ens ha deixat esplaiar força en les nostres explicacions, la majoria érem del parer que ens tocarà pagar la multa, ja que com deia el Santi tècnicament es considera una falta)

L'Àngel Artigas, el president de la UES, em va manifestar ahir el total suport moral i econòmic de l'entitat. També molta gent de la UES ens ha fet arribar la seva solidaritat. Gràcies a tots.

Ja us en tindrem informats.

A reveure,

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Hola Jaume!
Per part nostra, ja saps que tens tot el suport per tot el que faci falta...
Ànims!

jclaramunt ha dit...

Coi Jaume! Només et puc donar les gràcies per intentar protegir la nostra muntanya.
Qualsevol cosa ja ho saps!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Gràcies pel suport, no a mí, sinó a tots els que defensem el medi natural, entre els que us incloc a tots volsatres, quanta més gent concienciada menys ens pendran el pel, o així ho desitjo i espero.
Si fa falta ajuda ja us ho diré.