dilluns, 11 d’octubre del 2010

Ens declarem en Vaga a la Baga total! Roca Narieda Nord. 09-10-2010.

Al flanqueig del cinquè llarg.

Doncs sí! aquest dissabte anem amb el Toni, fent cas omís a l'amenaça de pluja, cap a fer aquesta interessant via, el
  • Xavi
  • al seu blog ens la descriu molt bé i ens fa peça.
    Tot rutlla, trobem fàcilment l'inici de via, aproximació curta i ja som apunt de començar...però aviat me n'adono que hem oblidat un detall que ja apunta el Xavi: "NO HI ANEU SI EL DIA ABANS HA PLOGUT".
    La paret és seca però amb molta humitat pertot, el primer llarg ja s'esdevé delicat, tot i això el fem a l'ensamble, però davant els riscos passats decidim fer la resta fent reunions. Per fí passada la corda fixa del quart llarg la paret es redreça i comença l'escalada, vertical però amb molt bona presa de mans, llàstima que ja anem ambm els gats ben enfangats! a sobre la reunió és sobre terra molla! el flanqueig, sec, ha de ser per disfrutar, però anem fent equilibris per no tocar terra, gràcies a les bones bústies de mans ens en sortim tot i alguna patinada...Encarem el sisè llarg, on la paret es redreça i cal fer una bavaresa-diedre delicat. Cal mirar-s'ho ja que no és fàcil i amb els gats molls...m'enfilo i vaig a buscar l'altre bolt quan el peu dret em patina, merda! puc equilibrar-me i evitar la caiguda, lletja lletja ja que la corda frega amb el tallant canto de la bavaresa...tot i això al desgrimpar no puc evitar una bona rascada a la cama i el braç...m'ho torno a mirar i evito la presa patinosa, col.loco un linkam a la fisura i aconsegueixo superar el pas, ara sí abasto bona presa de mans i puc xapar el bolt. Fins la reuió tan sols vigilar de no petjar la terra molla...però és impossible, la reunió és sobre un pa de terra. Puja el Toni, a la reunió hi ha una anella, que fem? el següent llarg marca 6a però es veu molt ben assegurat, el Toni diu que ell tira amunt...però just sota el pas és ple de terra molla que per força haurem de petjar..."no estic disfrutant"em diu...anem bé d'hora i el dia s'ha arreglat, una cordada que tenim al davant han continuat amunt, però els hem escoltat rondinar amb les patinades...Anem avall! ja en tenim prou d'escalada aleatòria, la dificultat no és el problema, tot i que no hi regalen res eh!!
    La via s'ho val! és molt atlètica i variada fins on l'hem pogut tastar, però això d'escalar amb el gat enfangat...avui ens ha desanimat...
    Avisats quedeu!! nosaltres ja ens ho hem apuntat i hi tornarem, però quan la paret sigui ben eixuta! Cal tenir present que és Nord i la paret s'asseca ràpìd, però els pans de terra no...cal donar-los més temps.

    7 comentaris:

    Dalton's ha dit...

    Deu n'hi do quina marató de via!

    joan asin ha dit...

    Ei Jaume aqui a Meteora tambe plou hem fet dues vies per fer un tast, em sembla que ja s'haura acabat????

    Mingo ha dit...

    Ostres Jaume en quins merdes us foteu.
    Salut i sol

    Xavi ha dit...

    Vaja Jaume, no és gaire agradable escalar amb aquestes condicions. Ja vau fer bé de deixar l'escalada per un dia amb la paret seca.

    Gatsaule ha dit...

    Veient això, potser si que esperaré a la primavera per anar-hi....

    Jaumegrimp ha dit...

    Dalton's, sí que és llarga la via sí, però els tres primers són ràpids, el rpoblema és trobar-ho sec, és nord i manté molta vegetació i replans de terra.
    Joan A. quina llàstima que us plogui! a veure si teniu sort i el vent us eixuga les parets.
    Mingo, potser ho he dramatitzat massa, la via es pot fer, però no ens venia de gust fer-la amb tan de fang, la mostra és que una cordada va continuar amunt...a l'estiu segur que hi torno.
    Xavi, i mira que ho havíes avisat eh! t'hauria d'haber trucat abans d'anar-hi, que com que aquí no havia plogut...m'hauré de mirar més el radar meteorològic!
    Gatsaule, primavera o estiu! que estigui ben sequeta la pare!!

    Pekas ha dit...

    Buuffffffff... m'agafat una anisa al llegir-te... espera que agafo el paraigues i torno a llegir...
    :-)))

    Oido cocina... que no hagi plogut.. ;-)))