diumenge, 24 de gener del 2010

Totxo de l'Òscar i Totxo de la Nela. Els Graus. Montserrat sud. 24-01-2010.

A Cala Luna 5b, una via tècnica i que et fa pensar.
Un altre cap de setmana de temps fred i humit...novament com a recurs aquest diumenge hem tornat als Graus. Havia de ploure i per sort s'han equivocat! a més no ha fet fred, ole!!

A Piccolina 5b, més dreta que l'anterior i amb un pas de tibar-li.
Anem al Totxo de l'Òscar, on hi han obert fa poc quatre noves vies de grau baix; ens esperàvem trobar la roca humida i freda però no ha estat així. Comencem per Cala Luna un 5b que sembla senzill, quan ens hi posem no ho és tant! ens agrada a tots dos molt, és de col.locació, prou divertida. Aquesta comparteix reunió amb Piccolina, també 5b, però el peu de via és una mica més amunt havent de cambiar de lloc.
Piccolina és més curta, però també més vertical i amb un tram finot que fa que t'ho hagis de mirar. Continuem amb la següent de la dreta, Almogàver Tossut 5c. Ens sembla a tots dos la més forta de totes les fetews fins ara: vertical i continua, demana concentració i buscar bons peus, a més l'arribada a reunió té un xapatge on has de tibar força de braços.

La corda penja de Piccolina i el Toni deixant enrrera el tros fí d'Almogàver Tossut 5c.

A la dreta ens queda una altra via de nom desconegut(?) 6b+ que sembla tiba força de braços...ens queda assequible per nosaltres la del costat d'on hem començat, l'Alguer 5c, i cap allà que tornem: la primera xapa força amunt, però amb molt bones preses per arribar-hi, llavors tota la dificultat es concentra en un pas a engrapar una presa d'escàndol! la via no m'ha agradat, poc contínua. Per nosaltres la més completa de totes les que hem fet ha estat l'Almogàver tossut, per continuïtat i dificultat.

Paret per on va l'Alguer 5c. La dificultat es concentra en una xapa.

Vies del Totxo de l'Òscar que trobareu a
  • kpujo

  • Ens queden les víes de 6b amb les que de moment no ens hi volem barallar i tornem al sector Pell Roja que avui està molt tranquil, tan sols una parella.
    Ens posem a l'Esperó de la Martina al Totxo de la Nela 5c. Ens agrada molt! estètica, d'anar-t'ho mirant, sobretot un pas a poc de començar, en una mica de bombo, que fa que un s'ho hagi d'estudiar.

    A l'Esperó de la Martina 5c, una via elegant i tècnica.


    Vies del sector Pell Roja que trobareu a
  • Ona Climb

  • Se'ns està fent tard amb el que farem una darrera via, el Toni comenta de fer Bròquil Tòxic V+ i cap allà que anem. Cal baixar pel costat del Totxo de la Nela i situar-se al costat solei, ja hi som i jo que li tinc ganes als dos 6b's que hi hà li comento que que li sembla si em poso a Sun Gazing (6b)? endavant, tú mateix! glups...amb respecte m'hi acosto i començo, l'entrada i els primers metres és el més fotut, haig d'ajudar-me de la paret de darrera per equilibrar-me però ja sóc amb els peus al gran forat de la placa i amunt. Va sortint, i per sort la dificultat no augmenta sinó que es manté i potser baixa un pel...trobo bones preses i cantelludes quan més amunt pujo, això sí t'has d'estirar força per arribar-hi...s'ajeu i ja ensumo la reunió!
    busco una posició de repòs i descanso els braços que la sortida és fina de mans i peus i gairebé la tinc...li engalto amunt i surto de la vertical, la via és meva!
    Molt content crido al Toni! Encadenada!!
    Ara ja fa l'any de la lesió i començo a rutllar, que duri!!!

    Interessants vies del Totxo de la Nela, vessant solei, amb la corda penjant de Sun Gazing 6b que acabo d'encadenar!.

    6 comentaris:

    Pietro ha dit...

    Felicitats per l'encadanemant! Com em diries tu a mi: "T'ho has de començar a creure Jaume!" A partir d'ara un V+ per escalfar i al toro, jejeje.

    joan asin ha dit...

    Carai quin recital de totxo, enhorbona

    jclaramunt ha dit...

    Felicitats!!! Ja pots dir que estàs agafant el to eh!!! Ara toca pujar al Llençol hehe!
    Salut

    lux ha dit...

    Jaume Felicitats!
    per l'encadenament i la completa recuperació.
    un dia friky ben aprofitat!

    Mingo ha dit...

    Eiii Jaume fantàstic, aquests encadenes motiven moltissim. A més vau estar de sort amb el temps el dissabte fotia molta rasca.
    Com diu el Pietro aviat escalfaras amb el V+, una abraçada bouwwwww

    Jaumegrimp ha dit...

    Sí Pere sí, ja m'ho crec, però és que
    no vull recaure, mica en mica...per cert t'has enterat de l'accident del Marc?
    Joan, és un bon recurs quan el temps no acompanya, a més així entrenem una mica...
    Josep, al Llençol ja hi he pujat i allà el grau va molt car!! de moment no m'hi veuran!!
    Lu, gràcies, a veure si és veritat això de la recuperació!!
    Mingo, sí que motíven sí, però no m'emociono que si fós de calcari no hauria sortit pas...les plaques Montserratines s'em donen millor.
    Diumenge va acabar fent calor i tot, el Toni havia sortit també dissabte i fèia força fred.