dilluns, 30 d’abril del 2012

Any de traspàs i 29 de febrer a la Codolosa oest.


Característic i potent mur on comença la via Any de traspàs.

No l'acabem d'encertar, dissabte pensàvem que el temps ens la jugaria i pel que sembla va fer prou bon dia; nosaltres fem plans per diumenge, però al vespre es posa a ploure amb ganes...a improvisar s'ha dit i que es fa en aquests casos...doncs el recurs mes fàcil: La Codolosa on podrem escalar una mica i conèixer dues vies que s'han obert fa poc: La "Any de traspàs" oberta per Glòria Llavador, Josep Moragues i Toni Gil i la "29 de febrer" oberta aquest abril en solitari per Joan Baraldés.

El Toni al peu del segon mur, amb roca millor del que sembla des de baix.
Disfrutant la tirada, ens hem passat una reunió de llarg.
El Toni ja ha fet la via del Moragues amb el que començo jo, ja de lluny es veu el característic bloc vertical, una grimpadeta fins a la seva base i comença la gresca, d'entrada no l'hi veig el que...i és que comença molt finot i t'agafa en fred, el Toni m'explica com fer-ho i després de penjar-me a mirar-m'ho surt, però s'ha de fer una bona tibada de dits, llàstima que s'acaba...a caminar mirant de no embrutar els gats fins al següent mur, deixo de banda una reunió a la dreta i l'encaro, es veu trencat, però la roca hi és bona i disfruto tot treballant-lo. Reunió abans de sortir de la placa, una llàstima ja que no veuré al Toni al següent llarg, o potser millor, que així és mes sorpresa.
Fantàstica placa quina única pega és de ser massa curta.
El Toni m'avisa que el darrer muret tan sols te un problema, és massa curt! i quanta raó que té, si tota la via fos amb aquesta qüalitat de roca...el disfruto de valent.Rapelem seguint la via del Joan, fem un ràpel intermig per sota de la reunió ja que el bloc on és instal.lada no ens fa el pes i a sota trobem dos parabolts, un sols amb l'espàrrec, però amb una plaqueta recuperable i una femella del mosquetó dels invents del Toni, sol.lucionat. Deixem la reunió muntada ja que ara pujarem aquesta via.Ara comença el Toni, aquesta tirada surt curta, amb un pany inicial força maco.
Al segon llarg de la 29 de febrer, començant un tram bonic.
És el meu torn, cal travessar una franja molt trencada, on cal vigilar molt de no apedregar el company...és el preu que cal pagar per arribar a una placa compacta que es veu prou tiesa i maca. Surt be i el pas mes finot és a la sortida on es pot aprofitar una llastra desenganxada, que a mí inicialment no m'inspirava massa confiança, no vaig agafar-m'hi massa fort per que no les tenia totes que aguantés i lapidés el company! després el Toni va comprovar que sí que és ferma. Caminant altra cop m'arribo a la placa de sortida, molt bona amb les xapes justes, te l'has de treballar.
Al pas clau de la placa
Cal dir que no vàrem estar sols, quan començàvem la segona via van arribar una bona colla a fer la del costat i ves per on éren el Xavi


  • Domsalzki
  • i companyia, amb els que la vàrem fer petar una estona.
    Itinerari aproximat de les dues vies
    La Codolosa està ja molt saturada, aquestes dues vies ocupen un espai trencat i discontinu del seu costat de ponent, tocant a la drecera de Fra Garí. Els panys de paret amb continuïtat i verticalitat estan ja oberts i aquestes aprofiten per enllaçar unes plaques prou interessants però amb el peatge de la discontinuïtat i trams de roca molt descomposta com passa a la via 29 de febrer. Si sou conscients del que us trobareu, són prou divertides i un bon recurs per dies com el d'avui nosaltres.Per baixar la segona vegada vam comprovar que anant amb seixantes es pot fer amb un sol ràpel de sobres.

    7 comentaris:

    joan asin ha dit...

    Ei Jaume veig que vau anar el diumenge, dissabte el dia no va ser gaire bo. Hi han passos macos llàstima de la descontinuïtat, això ja és treure ptroli d'on no hi ha je,je.

    Manel&Ita ha dit...

    Sembla impossible que encara es puguin obrir noves vies en aquesta zona, al final es creurant unes amb les altres.. Si serveixen per passar un bon mati o una bona tarda endavant!!!

    Joan Baraldes ha dit...

    Ei Jaume,
    La 1a. R l'havia muntat a sota, a on hi ha els dos parabolts, però més tard vaig preferir muntar-la més amunt per tal que es pugues rapelar la via amb una sola corda de 60m fent dos rapels de 30m.

    Salut i a tibar

    Jaumegrimp ha dit...

    Hola Joan A. diumenge el dia era molt bo, però estava tot moll de les pluges de dissabte a la nit, per això vam utilitzar el recurs Codolosa; i sí que en van treure petroli sí!
    Manel, sembla mentida però encara van sortint vietes, discontínues però divertides, un recurs per dies "rars".
    Joan B. ja ens va semblar que hauria de ser per alguna cosa semblant, a nosaltres ens dóna més confiança la de baix, que el bloc on hi vas posar la de mes amunt es veia molt sospitós, i més després de les pluges del dia abans...

    Mingo ha dit...

    Carai Jaume un intensiu de Codolosa, ja he vist totes les fotes en el dropbox.
    Salut company

    Gatsaule ha dit...

    Doncs no acabo de veure si és que les vies no són tan bones com dius, o si el problema és el fotògraf! Perquè les fotos no conviden massa a anar-hi....

    Jordi Agustí ha dit...

    Hola, Jaume. Per fi he trobat el teu bloc! Vaig que tu segueixes a tope de roca. Em deixàves comentaris al meu bloc, però no tenia manera de respondre't personalment. Et deixo el meu correu: agusti.jordi@gmail.com
    Salut.
    Jordi