dilluns, 15 de febrer del 2010

Totxo Animal. Els Graus. Collbató. Montserrat. 14-02-2010.

"Escalfant" a la via nº 19 (V) de la panoràmica d'els Graus.
Després del cap de setmana passat en que vàrem poder escalar amb temperatures tolerables, ja hi tornem a ser! com a recurs: Els Graus! pugem al Totxo animal on hi han obertes cinc vies noves almenys per mí (J Vidal 11-2008); fa força fred encara i hi bufa un ventet desagradable, amb el que girem cua i baixem a un racó arrecerat on ja havíem estat, però que ens permet matar el cuc, fem les vies 18, 19 i 20 de la Panoràmica d'
  • Ona Climb
  • .


    Vessant esquerra del Totxo Animal amb la via Ratpenat Invertit (6a) muntada.
    La temperatura ha pujat i malgrat el ventet la roca es troba calenta i tot! amb el que decidim tornar cap amunt. S'ens han adelantat un parell de companys que comencen pel costat dret del totxo, ambm el que nosaltres començarem per l'esquerra.
    Fem Ratpenat Invertit un 6a atlètic que a vista em costa i m'haig de penjar, he errat l'entrada, llavors trobo la seqüència bona i tiro amunt sense problemes...deu n´hi dó com tiba! t'has de col.locar bé i si t'equivoques no perdona, una molt bona via, llàstima que és curta.

    A Eriçó punxegut 6a+, amb un tram de bloqueig de dreta potent!
    Ens agrada molt aquesta via i ens anima a fer la del costat que és un pel més dura, 6a+; la clau rau en xapar el tercer bolt i sortir-ne amb forces per superar-se d'una molt bona presa a la dreta i sortir del desplom. La resta sense més complicacions. També surt bé, però el xapatge passat el desplom agafo la cinta i xapo...bé no passa res, haurem de tornar a fer-les ben "netes" que valen la pena!
    Ara el Josep i el Toni fan Toixò panxut (V) que els agrada força i encadenen! cap a la meitat cal mirar-s'ho ja que té un pas finot.
    A Papallona assasina, un 6a no tan dur com l'anterior.
    Per acabar probo Papallona assasina 6a nº 31 que sembla fina, però que m'acaba semblant fàcil comparat amb les seves veïnes de l'esquerra; la veritat és que és més plaquera i això s'em dóna millor que els desploms atlètics de les anteriors.

    Panoràmica d'Els Graus que trobareu a Ona Climb.
    Al final hem pogut acabar escalant amb millor temperatura que no ens esperàvem, les vies molt bones llàstima que síguin tan curtes.

    7 comentaris:

    joan asin ha dit...

    Carai quin festival de totxos, enhorabona. Els Graus dona molt de sí.

    pep ha dit...

    Llastima que siguin tan curtes pq estan molt be.Una zona asoleiada que sempre està més tranquila que les plaques de més abaix. La via de la dreta del totxo seguent més amunt, també es molt bona

    Mingo ha dit...

    Sort de les vies esportives pq sino amb el fred que està fent escalariem molt poc.

    Gemma ha dit...

    Entre totes les agulles, han obert una pila de vies noves, oi? Tot i ser curtes segur que dóna per un dia ben aprofitat. Sort de la mica de sol que va fer, encara es va poder escalar una mica ;)

    Joan Baraldes ha dit...

    Hola Jaume,

    Sovint es te la sensació que als Graus ja ho hem fet tot i en canvi sempre hi ha coses per fer.

    Bona feina

    Joan

    lux ha dit...

    Jaume,
    quan arribi el bon temps no hi haura qui et pari, que malgrat el fred i tot plegat..
    mica en mica vas apretant-li!

    jclaramunt ha dit...

    Aquestes vies no les he probat. Ja tinc un motiu per a estalviar-me la caminada cap al Llençol!
    Salut