dilluns, 23 de febrer de 2009

Via Mickey Mouse a la Roca Gris. Montserrat sud. 06-12-2008.D'abans de lesionar-me tinc algunes activitats pendents, la via Mickey Mouse a la Roca Gris és una d'elles; hi vàrem anar amb l'Anselm i l'Ivan un matí d'aquest fred mes de desembre, sortosament encara no fèia tan fred!

L'Ivan i l'Anselm.
ja que anem tres, ens dividim la via: els dos primers llargs per mí, els següents els farà l'Anselm i acabarà l'Ivan. El primer llarg, com acostuma a passar a Montserrat dins les canals, és pulit i relliscós al començament, res que no es sol.lucioni amb una gran cura amb els moïments...som a l'ombra i els dits van perdent sensibilitat, per sort aquest primer tram no és gaire exigent, a mes jo rai, que després de la pujada encara estava calent, els que patiran el fred són els companys. Ja a la reunió em poso uns guants de folre polar i els dits retornen.

Començant el segon llarg.
Ara toca la tirada mes maca, graduada de 6a+; és molt ben assegurada i el grau el dóna més la continuïtat que no pas les dificultats. Puja recte amunt per decantar a la dreta, just abans de començar a desviar-se és on hi la finura, llavors millora altra cop mantenint-se en un V+/6a. Les assegurances en conseqüència es van distanciant i cal escalar. a mitja tirada se m'acaba la pila i reposo de bolt en bolt el que em permet estudiar la jugada, costa anar a vista a Montserrat!

Treballant la segona tirada, al punt clau i després del flanqueig. Assegurant l'Ivan.

Arribo a la reunió on ja em toca el sol, s'agraeix, tot i que ja vinc "calent" de la tirada! els que ho passen malament són els companys, han quedat glaçats a la reunió i no poden fruir la roca, tanta estona aturats a l'ombra passa factura. La llàstima és que als primers metres és on s'ha de tibar de presa petita i...però com jo arriben alents a la R. El sol ens escalfa i sort ja ue s'ha girat aire.
L'Anselm disfrutant al tercer llarg.
Ara és el torn de l'Anselm, segueix la fissura evident, llaça una savina i continua amunt, a l'acabar l'escletxa un bolt i amunt fins la reunió; cal dir que l'exposició és gran en aquest trams "fàcils". Ha anat molt ràpid, es nota que està acostumat a fer molts metres! Continua l'Anselm i continua la tònica de l'escalada exposada en aquest altre llarg, costa veure les assegurances de lluny que estan...a més la via et va continuament desviant a la dreta, apartant-se de l'aresta lògica ja ocupada per la via Trantel.la. Com abans l'Anselm la fet corrents! està fet un "Pànzer".

L'Ivan acabant la quarta tirada, un esperó aeri molt estètic.
Som ja sota el desplom final, és el torn de l'Ivan; el fet de veure el bolt al tram desplomat fa entendre que s'ha d'anar recte, l'Ivan s'hi acosta i ho prova, però de seguida va decantant-se a l'esquerra per on pot enfilar-se, costa resituar-se cap a la dreta, però una vegada a la vertical de l'assegurança la continuació és franca. Una bona reunió abans del cim des d'on es podria rapelar la via i la munta, volem arribar dal de tot. De segon intento forçar la sortida directa, m'hi barallo una estona i intuei-xo que és factible, però amb un grau de bloc que em supera, m'he estocinat tan que després em costa la sortida normal...l'Anselm que em mirava també ho intenta, però quan és sota veu que pinten bastos i ja ho deixa estar, i és que des de la reunió no sembla tan difícil.

L'Ivan acostant-se al mur.

Per l'esquerra de l'assegurança es puja bé, la roca a mesura que t'enfiles es torna cada cop millor.

Hem fet la reunió abans de cim, de la que es podria baixar rapelant la via, i ara continua l'Ivan fins dalt, aquest tram és molt curt i potser es podrien enllaçar els dos, però potser hi hauria molt fregadís de corda.
Hem disfrutat molt tots tres, la via és molt completa, té una mica de tot, altament recomanable si assumeixes l'exposició dels trams "fàcils".
Baixem pels ràpels de la Urquiza-Olmo, i cap a casa a dinar ben satisfets.
Panoràmica de la Roca Gris amb itineraris aproximats.

11 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Eii has trigat a penjar aquesta eh! Deus estar entretingut, això és bó!
Com va la recuperació??

Mingo ha dit...

Jaume m'alegra de llegir-te. Ànims, com va la recu?.

Raquel ha dit...

Ei Jaume! Ja va anar bé que no la piesis en aquell moment... així ara et podem seguir llegint!!

Com estàs? Molts ànims!!!!

Gatsaule ha dit...

Deus continuar xungo, però et veig animat, molt bé!!!

Una via que recordo divertida, però amb algun tram obligadet, es nota que estaves en forma!

lux ha dit...

una abraçada Jaume, anims i cuida't molt que ja tinc ganes de retrobar-te per aquestes parets!!

Joan B ha dit...

Vinga Jaume, que d'aquí 4 dies ja hi tornaràs a ser !!
Aquesta via és realment maca i el que expliques del desplom de la darrera tirada és ben be així, sembla que pot sortir però al final jo sempre he acabat pujant per l'esquerra i entrant a l'esperó 2m més amunt....

Llorenç ha dit...

ep!! quin susto!!! creia que havieu escalat aquests dies!!! crec que ara está restringida l'escalada en aquesta zona no?

Veig que vau disfrutar la via, nosaltres encara la tenim pendent!

M'alegro de veure que segueixes animat!!

Jaumegrimp ha dit...

NO no Llorenç! com ja has vist la vàrem escalar a principis de desembre, sortosament aleshores estava en forma! Vaja putada però que tota aquesta zona estigui restringida, s'han passat amb les àrees de regulació! que protegissin la Palleta encara, però la zona de l'Aresta Ribas, Roca Gris i Agulla Jordi Solé...em sembla exagerat, però que hi farem ens haurem d'aguantar!!
l'amo del restaurant de la Vinya Nova deu pagar molt al patronat de la Muntanya, ell així no molesta

Pekas ha dit...

Bona vía.. si senyor....

Qué tal el tendó...????

Pekas ha dit...

Como va ese tendón de kevlar.. !!!!!! ??????

:-))))))))))))))))))))

Jaumegrimp ha dit...

Ep Pekas! gràcies per l'interès, tan de bò fos de kevlar, però de moment sembla que la cosa pinta millor, ja he recuperat gairebé tota la mobilitat de l'extremitat, ja treballo, fa 15 dies! això m'ha ajudat molt a no donar-li voltes...
ara esperant a després de setmana santa per si puc començar a enfortir el braç i tornar a la roca...ja veurem, però si tot segueix com fins ara potser serà mes aviat del que em pensava...