dimecres, 3 de setembre del 2008

Tardes d'estiu: Font de l'Ametlló i Cova del Frare. Penedès i Vallès Occidental.

Mica en mica tot torna a la "normalitat"...s'han acabat les vacances, però aprofitant que el dia encara és llarg i que la calor ja afluixa, puc començar a fer alguna tarda d'esportiva, que la tinc molt abandonada! Moltes trescades pels Pirineus, alguns tres mils més al sac i alguna escalada que prometia, espatllada pel temps han estat el meu Agost, ja n'aniré fent algun tastet properament.
La setmana passada toca començar a fer treballar els dits, amb el Wolfgang quedem per anar a la Font de l'Ametlló, anirem a probar algunes de les vies que ha reequipat l'amic
  • Òscar

  • Comencem amb La nena retallada V+. Entrada rebotona i on es concentra la dificultat. Recomanable tot i l' "espasa" en forma d'arbrust cremat que sembla amenaçar en voler-te enforquillar en cas de caiguda...
    Sector dret, molt tranquil i amb roca excel.lent.

    Continuem amb Tornasol V+, on també la dificultat es concentra a l'entrada: dues fantàstiques fissures verticals que permeten mig en bavaresa anar-se enfilant. L'arribada a la reunió s'em rebota, la darrera assegurança és lluny i m'agafo per xapar.
    La Nena retallada V+, fixeu-vos amb l'arbust ennegrit que ens "amenaça"

    Anem bé i ens animem a pujar el grau, encaro la Pantera rosa 6a, també amb entrada força rebotona i quan la cosa sembla millorar, cal fer un flanqueig a la dreta i veig l'assegurança lluny...prefereixo no arriscar i m'escaquejo per l'esquerra amb uns quants A-0 a buscar una reunió intermitja i baixo amb la cua entre cames...ho proba el wolfgang i es troba amb el mateix problema, decidint-se pel mateix escaqueig, vaja sapastres estem fets!
    Ara en Top-rope probem la resta de vies: la nº2 sense nom, la 3 també sense nom i Òbelix.
    Aquest sector és anomenat Bavaresilandia per l'Òscar i amb raó, cal anar fort de braços per triumfar-hi.
    Amb la confiança de la corda per davant, l'hem passada per la reunió de la via Òbelix, aconsegueixo encadenar-les totes.

    Ahir amb el Pere
  • Groinket
  • quedem per anar a Sant Llorenç, concretament a la zona de la Cova del Frare, a l'aparcament és ple a vessar de cotxes, tots al Gruïere segur! nosaltres estarem sols i disfrutarem d'una roca excel.lent gràcies a les valioses indicacions que el Marcel li va dar al Pere fa poc.

    El Pere obrint Sonrisas rotas 6a
    Començo amb la via nº 3 V+ i tot i que me l'haig de mirar, surt prou bé, el PEre no la fa i encara directament Sonrisas rotas 6a, la fa ràpidament i jo, al meu torn, també l'encadeno, de baixada poso les cintes al 6b del costat, Los cinco contra el calvo; el Pere l'encadena amb decisió i em comenta com fer "el pas" de la via. La probo amb la corda per dalt i just al pas m'encallo i caïc...ho torno a probar i trobo una presa que el Pere no agafa i em surt la secció, després es tracta d'anar-li apretant i no voler còrrer, el grau baixa força i la distància entre assegurances augmenta proporcionalment!
    A Los cinco contra el calvo 6b
    Ara canviem de sector i anem a La Roca Foradada on el Pere vol fer Diedrosi 6a+ i Astènia 6b+, la primera ja la tenia encadenada, però l'altra no l'ha fet i vol encadenar-la.
    L'entrada a Diedrosi és curiosa, però el Pere la fa fàcil i com que els diedres se li dónen bé, ho puc assegurar! llavors quan és el meu torn, m'hi posos refiat i renoi!
    lluito una i altra vegada per agafar la presa clau però no m'en surto, hi ha un bloqueig d'esquerra que em falla...finalment trec la decisió i agafo la punyetera presa, he quedat tan cansat de probar una i altra vegada que la continuació s'em fa difícil i em vaig penjant a mirar-m'ho a cada xapa...sobretot al final, en que desapareixen les preses i es torna fi, fí! Hauré de tornar-hi ja que és una via magnífica i l'hi veig color.
    A Astènia 6b+ sí que li veu color el Pere, comença decidit, el veig suar i bufar...i va superant les dificultats amb rapidesa, llàstima que s'encalla sota una xapa, no puc xapar!, el veig "preca" de peus i sembla que se li obre la ma...s'ha de penjar...quina llàstima! m'ha faltat decisió diu...
    el baixo un tros i ara sí treu el pas i acaba la via sense més problemes, la tens a punt Pere! És tard, però amb la corda per dalt l'intento: passo el tram podrit i els picats i intento superar el desplom, hi ha presa, però els meus dits ja no estan per aquestes tibades i no aconsegueixo superar-ho...estic trinxat! Pere baixem que s'ens hi farà fosc, llavors el Pere puja a desmuntar-la amb la corda per dalt, i s'encalla al desplom també, li costarà força fer la via tot i anar amb corda per dalt, estem buits i aquestes vies de Sant Llorenç no regalen res!
    Recomanables vies i tranquilitat absoluta, fresqueta malgrat estar orientats a ponent i roca excel.lent, de la millor de Sant Llorenç! Hi tornarem a fer els deures.

    8 comentaris:

    Anònim ha dit...

    ¿Hi ha un "aleje" a la Pantera Rosa?

    Mai m'havia fixat, em sonava molt ben equipada, espero que no sigui que falta un parabolt (de nou)

    Mingo ha dit...

    Hola Jaume, que bé poder-te saludar després de tans dies. Veig que has començat fort fent esportiva que segons els entesos és imprencindible per fer grau.
    Salut

    Jaumegrimp ha dit...

    Aleje, aleje...potser és que és normal, però al fer el flanqueig es veia exposat, llavors en top-rope t'adones que la continuació és fàcil, llavors ja pot ser que no te n'adonis de l'aleje, també pot passar que com que per tú Òscar, el grau és fàcil llavors no es troben els alejes...
    Mingo, jo grau em sembla que no n'arribaré a fer mai, fa anys que em barallo amb els 6b's i no hi ha manera. Veig que tú no has parat, ja t'he anat seguint.

    Gatsaule ha dit...

    Ja tornes a estar per aquí ? A veure si ens expliques una mica com han anat les vacances !

    Llorenç ha dit...

    Bones Jaume!!! quan temps! pensava que t'havies retirat! i tot el contrari! heu tornat forts i amb anims!!

    felicitats!

    Jaumegrimp ha dit...

    Hola Joan, les vacances han estat molt familiars, alguns tres mils que no havia fet encara i poca escalada, que el temps i la sort no van acompanyar...a més he fet vacances de tot, fins de l'ordenador, amb el que ara mica en mica em vaig posant al dia...
    Llorenç, doncs sí, estava retirat de l'ordenador! però ja em vaig posant al dia, ara no he deixat de llegir-vos, que vosaltres si que no heu parat, quins màquines!
    Una abraçada a tots/totes!

    jclaramunt ha dit...

    Ei Jaume! Ahir em anar al Diafragma a probar aquestes vies...La Diedrosis guapíssima, tot i que no en se massa de fisures, la vaig treure a vista! També vaig probar l'Astènia encara em va agradar més, però és molt dura, vaig fer un parell de parades...em va faltar pila! A veure si quedem una tarda i anem a encadenar-les!

    Xavi ha dit...

    Hola Jaume!
    Com va anar el campament? Segur que molt bé, a veure si ens en fas cinc centims. Però de moment aprofita les tardes que això s'acaba.
    Records!