divendres, 20 de juliol del 2007

El Gruiere. Sant Llorenç del Munt. 10-07-2007

Amb molt de retard a causa de problemes amb Blogger que no em deixa baixar les imatges, comento aquesta tarda a la Soleïa de Sant Llorenç del Munt. Després de vàries anades al Diafragma i Sardineta de Baix, el cos ens demanava més "gresca" amb el que quedem amb el Pere per anar al sector Gruiere de la Soleïa, el Pere
  • PGB
  • també puja amb el Josep
  • Dies de Muntanya
  • i el Marcel.

    El Pere emergint de la foscor de la via nº26











    La zona és ple a vessar...no m'agrada escalar en zones així, però...comencem per una via de les poques assequibles que hi hà, la Pa i Trago V+/6a, nº 4 de les ressenyes.
    L'obre el Pere sense problemes i seguidament la faig jo, ens agrada molt, no és la típica via de Sant Llorenç. Just baixar, arriba el Pere, el Josep i el Marcel.


    El Pere a Punt vermell passada la dura entrada
    Sortint de la via nº26, el començament té roca molt dolenta als peus, llavors millora i és una bona via.

    Recollim cordes i anem al sector de la dreta, el Pere i companyia han ocupat la Punt Vermell amb el que anem a probar les de més a la dreta, hi ha dues vies assequibles, ens posem a la nº26; l'entrada és fotuda, de peus no hi ha res, és d'aquelles franges terroses tan lletges de Sant Llorenç...s'hi posa el Pere i s'ha de penjar per aconseguir sortir del flanqueig! llavors la resta és finot, amb passos llargs a bones preses, una bona via vaja, llàstima d'entrada que la desmereix. Al meu torn, intento l'entrada, però tampoc em surt, la resta l'encadeno no sense haber de treballar-la, no és fàcil.



    Ja tenim lliure la Punt Vermell, l'entrada a la via és acrobàtica, amb preses "picades" ben amagades que permeten fer-la prou bé, una tibada per sortir del mur inicial i s'encara el diedre, és una via tècnica, amb bones preses, però que demana constància. El Pere se la treu molt bé, jo acabo les piles al darrer tram, quan has de deixar el diedre i tornar a la placa i no encadeno!
    A mig diedre de la Punt Vermell

    Croquis de les vies, tret de
  • Fernando
  • a qui li hem d'agrair la feina feta.

    1 comentari:

    PGB ha dit...

    M'agrada especialment la zona EST de Sant Llorenç pq deixa de ser escalada de nyapes i canto petit... aqui ja hi ha mes bones gandes i es disfruta! :)

    A reveure Joan, passa unes bones vacances.
    A veure si montem ben muntat lo de la trobada blogger! :)