dilluns, 4 de juny del 2007

La Placa del Marcel. Alt Urgell. 9-06-2007.



De la carretera mateix podem veure la placa

Continuant amb el meu "intensiu" d'adherència avui toca la Placa del Marcel, una zona per fruir de l'adherència sense haber de patir...trobareu informació al Vèrtex nº212 a l'article del Xavi i
  • Blog de l'Alt Urgell
  • amb més detall.
    Vaig amb el Josep i el Toni, som tres, però el Toni pensa fer pràctiques amb el Soloist. En cinc minuts ens enfilem a les vies, peu de via agradable, apte per canalla, però assolellat, haurem de regar les alzines a veure si creixen una mica més.




    Roca compacta, amb menys canaleres que al Baell i no tan vertical.


    Són gairebé les deu i anem per feina, el sol ja apreta, som conscients que es zona d'hivern, però...el Toni es posa a Avalakov i amb el Josep comencem per la nº 8 Progressa adequadament 5b+
    anem fent totes les vies cap a l'esquerra, una darrera l'altra





    El Josep a Progressa adeqüadament 5b+

    Des de les víes hi ha una bona vista, malgrat la carretera a tocar
    Passat Vas bé 5c, ens toca la més difícil del sector, A tope 6a+aquí l'adherència és màxima, l'encadeno decantant-me a la dreta i m'adono que em surto de via, llavors al baixar ho faig en "Top-rope" recte seguint les assegurances i surt, però t'has de refiar d'unes petites pedretes enganxades a la paret que ni t'hi fixes quan t'hi enfiles per primer cop! A tope sí senyor!







    A Kèfir 5b


    Seguim amb la nº5 Kèfir 5b, sense problemes, ara els toca el torn a dues que es veuen finotes, almenys el començament, la nº4 Metrosexual i la nº3 Forat negre 5c les dues;
    passos molt fins amb forats bons que allarguen...arribant a la reunió una roca boníssima, una escalada molt estètica.
    El Toni deixa per una estona el Soloist







    Deixant enrrera el "pas" de Forat negre 5c

    Anem per la nº2 El Cau,5b+ un començament curiós, sobre un foradàs i finura per colocar-se a la placa de sobre i agafar un bon canto, passos tècnics de força de cames amb mans precàries. Fa una estona que s'ha amagat el sol i anem molt millor de temperatura, ens queda la nº 1 The big bang, té un sostre imponent, però sols marca 5b, pujo amb ganes de veure on és el truc! placa de finura a l'inici per perdre la continuïtat i entrar en un jardinet sota el sostre, és maco sí senyor, m'enfilo a xapar i ho intento per davant,renoi, això no pot ser...i no era, no, l'alternativa és evident, pel sostre el grau pica...algú l'ha fet directe?
    Ara és el torn del Josep, quan és aprop del sostre cauen unes gotes...i en un moment cau un xàfec que ho deixa tot regalant, tenim tota la via equipada i no li queda més remei que continuar pujant...l'arribada a la reunió allarga l'assegurança, però sortosament aquest calcari ben xop no patina gaire i recuperem tot el material.
    Paret de Les Malles Tremendes, al costat de la Placa del Marcel

    La pluja fa que no puguem acabar les víes que ens faltàven, no ha anat malament ja que començava ha estar cansat; el grup de la dreta han quedat per fer, com que hem quedat amb ganes d'anar a les malles Tremendes, just al darrera, ja ens ho farem venir bé per acabar-les. La placa ben molla després de l'aiguat

    10 comentaris:

    PGB ha dit...

    Em sembla que entre el blog dels maneirons, el del xavi grane i l'últim vertex... a tots se'ns estan posant les dents llargues d'anar a escalar a l'Alt Urgell! :P

    Molt bona pinta la placa i les Malles tremendes ;)

    Gatsaule ha dit...

    Són divertides les plaques d'en Marcel, a nosaltres també ens van agradar molt, dificultat normal, ben equipades,...

    Pietro ha dit...

    Carai Jaume,...aviat començaràs a semblar l'spiderman amb tanta adherència ;)
    Aquí però hi ha més foradets i assegurances que al Baell eee!
    Jo vaig fer al revés que vosaltres, del 6a+ cap a la dreta, així que també hi haig de tornar a menjar-me les de l'esquerra.

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Pgb t'agradaria molt la Placa del Marcel, crec que és el millor lloc per començar amb aquesta roca, com diu en gatsaule, dificultat normal i assegurances on toquen.
    Pietro, després de les canaleres aquí vaig "volar", no és que fós fàcil, però no hi ha aquella agonia del Baell.

    Llorenç ha dit...

    Tenen molt bona pinta! a veure quin dia ens hi deixem caure...i que tal la calor per aquestes lloses?

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    La orientació de la placa és Sud, força calor, nosaltres però tinguérem una mica de ventet i s'ennuvolà...és zona d'hivern primavera.

    ramon ha dit...

    Hola Jaume...

    Aviat ja et coneixeras tots els recons de l'Alt Urgell. Sembla que et va agradar la Placa del Marcel oi? pero tal i com cometes en el teu post ara ja comença a fer calor per anar-hi, si es vol anar es millor aprofitar les primeres hores del mati, pero les primeres primeres que aqui adalt el sol apreta de valent.
    Vinga felicitats i endevant

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Ei Ramon! ja m'agradaria coneixe'm l'urgell tan bé com vosaltres ja! gràcies a les teves piades, les de l'Ignasi i el Xavi anem descobrint aquesta meravella, però queda molt per conèixer encara...per cert, on es pot escalar amb ombra els matins a l'urgell i amb grau més o menys assequible?

    Xavi ha dit...

    Hola Jaume, un dia ben aprofitat tot i que veu deixar feina per fer, que ja va bé per així tornar-hi. Ara comença a fer molta calor i aquí l'Alt Urgell l'ombra brilla per la seva absència. Per fer esportiva sense coure's hi ha pocs llocs, a Trespons hi ha ombra a la tarda però el grau pica bastant. A la resta de sectors o hi vas molt d'hora pel matí o ben tard, sinó et fregeixes. S'ha de començar a buscar llocs més alts com Cavallers, Pedraforca....
    Adéu.

    ramon ha dit...

    Ei Jaume....

    Ombra el que es diu ombra poca tenim per aqui, a Coll de Nargo dos sectors tenen ombra al mati: el Sector de Darrera (picantet) i el Sector Puck (allunyat)i alguna cosa a la Roca Narieda (part inferior de la Via del Nifo) per exemple. Malgrat tot la millor opció es matinar força (a les sis del mati pots escalar a qualsevol zona (Perles, Coll Nargo, Paret Bucolica, Placa Marcel etc. etc.) i a les 10,30 anar a alguna de les piscines que hi han per la zona, la de Coll de Nargó per exemple o les basses de Coll de Nargó (basses naturals) encara que el Camping d'Organyà té una piscina perfecta, amb l'aigua freca i arbres que fan ombra (amb un bareto que fan bocates i tenen cerveçes fresques) despres del bany, a la tarde, pots tornar a la carrega i escalar fins que es fa de nit (Coll de Nargó, Perles, etc....) Es una opció, l'altre com diu el Xavi es anar a lloc mes alts. Vinga anims que encara queda molta roca per tot arreu.
    Fins aviat