diumenge, 1 d’octubre del 2006

La Desdentegada

Cova de l'Arcada des de la Desdentegada.

Aquest diumenge havíem de ser força colla, però al final només podem quedar el Pere i la Nesa, i el Joan i jo.
Hem anat molts cops a la desdentegada, hi ha grau per tot-hom i és tranquil, no en va es manté com a mig secretiu, no surt per desig de l'equipador a la guia de Montserrat Sud, però tens totes les ressenyes a
  • Kpujo.com


  • La Nesa a la via nº18

    La Nesa, el Pere i el Joan.










    Ressenya de Kpujo.com
    El Joan al 6ª

    Parlant de l'equipador, manifestar-li la meva admiració per la cura amb que ha muntat les vies, "Chapeau", sellaments químics arreu, reunions inoxidables amb dos punts d'assegurança, itineraris bonics...repeteixo moltes gràcies i espero que la divulgació d'aquestes magnífiques víes no espatlli la zona molt ben cuidada.
    El sector que hem triat és ideal per entrenar en una dificultat baixa-mitjana, per anar agafant el grau, els peus de via comencen a estar sobats però passat els dos primers anclatges la roca és excel.lent, verticalitat no mantinguda com a la cova de l'arcada però deu n'hi do.
    Comencem per la nº16, 30 metres de via amb 14 assegurances, és la tònica d'aquest sector, per cert amb menys assegurances el grau de 5c potser es graduaria més alt.
    Obre el Joan i a continuació pujo jo, al baixar em toca a mi començar, fem ara la nº17, un pel més curta i la trobo una mica més mantinguda que l'anterior. Segueix el Joan que al baixar es posa a la 18, aquesta té el pas entre el 1er i 2on seguro molt fi i no afluixa fins xapar el tercer. Amb el Pere i la Nesa convenim que de la zona aquesta via té el pas més punyetero tot i estar graduada en 5c, jo recordo fa anys haber-la fet i no costar-me tant, es deu haber sobat o s'ha trencat alguna cosa...ara és el meu torn, m'ho haig de mirar a l'inici però encadeno la via.
    Ara em toca la de l'esquerra, el 6a, a sota el pas clau m'embolico per l'esquerra i m'adono que no va per aquí, puc desgrimpar i enfilo per la dreta trobant llavors les preses que em permeten superar-me fins a la repisa; just aquest pas és el que allunya més, quan anava per l'esquerra m'ha faltat poc per volar...la continuació, llarga i entretinguda posa a prova les forces, també té trenta metres, o gairebé. Ara és el torn del Joan que també encadena! Ja per acabar, hem de ser a dinar a casa, acabem la zona amb la de més a l'esquerra, la nº14 un 6a+. La darrera vegada que el vaig fer em van patinar els peus al pas clau i vaig caure, a veure comn anirà avui, el començament és bonic, amb bona presa, però es va posant vertical i mantingut, el pitjor és una franja vermellosa amb mala presa de peus, ho supero bé, vaig tranquil i em coloco bé per no cansar-me, els peus en petites nyapes i amunt, sorotosament es troba alguna presa cantalluda de tan en tan i ole! encadenat.
    Puja el Joan que també encadena, en top-rope, i deixem a la Nesa i el Pere que es quedaran fins a mitja tarda, escalant; el Pere vol anar a un altre sector a fer un 6a+ de trenta metres, el nº26, que és molt mantingut i algun 6b.

    8 comentaris:

    jclaramunt ha dit...

    Bones Jaume,
    no conec la Desdentegada...fa bona pinta. He trobat les ressenyes però no he trobat l'aproximació. On la puc trobar? o si és fàcil, m'ho pots explicar?
    Gràcies.

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Ei! si no coneixes la destentegada arribat'hi que t'agradarà, per anar-hi has d'anar a l'aparcament del vermell del Xincarró i a l'aparcament de dalt on acostumen a pujar tan sols els jeeps, surten dos camins un que puja recte i que va al vermell i just a la dreta un que baixa primer per anar pujant després i que es dirigeix a la Cova de l'Arcada, ves seguint aquest camí fins que tinguis les partes del Vermell, les de la dreta a sobre, trobaràs una fita al terra en una cruilla, agafes el trencall de l'esquerra que puja i es desvia en diagonal a la dreta fins a sota les parets i en una pujada final et deixa en aquest sector, que és al davant de les parets de la cova de l'arcada, si et perds i vas al torrent de la Cova de l'Arcada, al final del torrent també surten camins a l'esquerra que et purtaràn a peu de paret, baixat de Kpujo la resta de ressenyes, pel peu de paret es pot anar resseguint tots els sectors.

    Anònim ha dit...

    Alguna vegada he vist el 5º+ de la dreta també marcat com a 6a. Té un pas delicat...

    PGB ha dit...

    Ole Jaume!
    El 6a aquest llarguíssim el vaig provar en toprope i tibant de cintes ara al tornar del parón de l'estiu :P
    Estàs en forma! El 6a+ també ha caigut! Enhorabona! :D

    Jclaramunt, hi has d'anar, val la pena!

    jclaramunt ha dit...

    Quan trigues més o menys a arribar-hi? És per a tenir una referència per si em perdo, je!
    Gràcies per la informació, espero anar-hi aviat...

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Hola "jclaramunt", de l'aparcament a les vies hi ha una mica més que fins al vermell, uns 40 minuts mes o menys anant tranquil fins a peu de via, però això també depen del ritme, pots estar-hi molt menys si vas a la idea, però no té pèrdua, si coneixes el Vermell, són les parets que el continuen a la dreta i que miren a la Cova de l'Arcada, sol al matí, ombra a la tarda, que és quan cal anar a la Cova de l'arcada.

    Anònim ha dit...

    Eiiii, Jaume, com t'ho curres ! aviam si algún dia t'animes i ens posem de cara a la paret que tant fricky no pot ser bo per la salut...

    jaumeplanellpiqueras ha dit...

    Ei! pericoloso, suposo que ets el Marc, el perillós, si és així jo també estaria encantat de fer una escaladeta amb tú, però amb seny, que un ja té una edat...apa a vaure si ens veiem.